Na je sollicitatiegesprek zélf je drankje moeten betalen? Het overkwam een kandidaat-horecamedewerker in Zwitserland.
De 23-jarige A.L. was op zoek naar een deeltijdbaantje, zo schrijft het Zwitserse 20 minuten. Bij het restaurant waar zij solliciteerde, vroeg de gastvrouw of zij iets wilde drinken. ‘Ja, graag. Doe maar een jus d’orange’, antwoordde ze spontaan.
Vijf frank graag
Na een volgens haar ‘normaal’ gesprek, gebeurde iets ongewoons: er kwam ineens een rekening op tafel. Of ze even de jus wilde betalen. Vijf frank graag. Perplex betaalde de kandidaat en verliet de zaal.
Niets voor niets!
Een normale procedure, bevestigt de gastvrouw tegenover de krant. ‘Dat een drankje wordt aangeboden, betekent nog niet dat het gratis is. We hebben veel sollicitanten en die nodigen we graag uit. Maar we kunnen er niet aan beginnen om iedereen gratis drankjes aan te bieden!’
Niet serieus
Daar komt bij dat veel kandidaten niet serieus solliciteren, zegt ze. ‘Die moeten van het arbeidsbureau. We hebben soms zulke gevallen. En wie eigenlijk geen interesse in de baan heeft, willen we niet extra ondersteunen. Alleen bij langere gesprekken, als iemand echt uitzicht heeft op een baan, zijn wij bereid de drankkosten voor onze rekening te nemen.’
Reacties
Het verhaal van sollicitant A.L. leidde in Zwitserland al tot tal van ongelovige reacties. Zo keurt 93 procent in een poll van de krant de handelswijze van het restaurant af. Eén van de lezers vermoedt zelfs een extra inkomstenbron van de horecagelegenheid: ‘Met 10 sollicitanten per dag toch weer een lucratief inkomen!’
Lees meer over de candidate experience:
- Deze 5 punten staan op het verlanglijstje van elke kandidaat
- De 5 grootste blokkades voor je kandidaatervaring
- Afwijzing sterk bepalend voor kandidaatervaring
Foto via Flickr.com