Sollicitatieronde van start voor 250 crewleden voor TeamNL Huis in Parijs

Het lijkt nu bijna niet voor te stellen, maar over een half jaar zijn de Olympische Spelen in Parijs alweer bijna voorbij. De zoektocht naar 250 crewleden voor het TeamNL Huis is net gestart. Hoe gaat dat in zijn werk?

Peter Boerman Op 09 februari 2024
Gem. leestijd 3 min 321x gelezen
Deel dit artikel:
Sollicitatieronde van start voor 250 crewleden voor TeamNL Huis in Parijs

Over precies een half jaar zitten we alweer in de laatste dagen van de Olympische Spelen van Parijs, na Londen (2012) de tweede keer deze eeuw dat de Zomerspelen redelijk dichtbij Nederland georganiseerd worden. Een uitgelezen kans dus voor wie zo’n spektakel eens een keer van dichtbij wil meemaken (want wachten tot Nederland zelf een keertje gastheer is lijkt redelijk vergeefs). En waar kan dat dan beter dan in bijvoorbeeld het TeamNL Huis, waar de hopelijk vele feestelijke huldigingen van de Nederlandse sporters gaan plaatsvinden?

Het TeamNL Huis komt in een grote concertzaal die dagelijks 6.500 gasten kan ontvangen.

Dit TeamNL Huis, dat wordt gevestigd in Le Zenith, een grote concertzaal in het Parijse Parc de la Villette, kan dagelijks 6.500 gasten ontvangen. Om dat in goede banen te leiden, is het nu aan Adecco om zo’n 250 vrijwilligers te zoeken om daaraan bij te dragen. Inschrijven kan tot en met 17 maart. Daarna doet Adecco op de geïnteresseerden eerst een voorselectie. Daarna worden alle overgebleven potentiële crewleden uitgenodigd voor selectiedagen op 16 en 17 april op Papendal.

Van keuken tot logistiek

Diverse rollen staan open, variërend van catering/horeca, keuken, logistiek, techniek tot hospitality. De minimumleeftijd van een crewlid is 18 jaar ten tijde van de start van de Olympische Spelen (26 juli). De organisatie van het TeamNL Huis faciliteert reis, verblijf, kleding en eten en drinken voor de crew. De selectie van alle kandidaten is in handen gelegd van Adecco, dat in het verleden ook al de invulling van de crew voor het toenmalige Holland Heineken House in Rio de Janeiro en Pyongchang verzorgde.

‘Dit biedt de crewleden de kans om een waardevolle ervaring op te doen voor hun toekomst.’

‘Wij geloven in de kracht van mensen en hun bijdrage aan speciale momenten’, aldus Femke Hellemons, sinds vorig jaar juli CEO van Adecco Nederland. ‘Dit partnership met NOC*NSF en Sportcentrum Papendal stelt ons in staat om een positieve impact te maken tijdens een van de grootste sportevenementen ter wereld. Tegelijkertijd biedt het de crewleden de kans om een waardevolle ervaring op te doen voor hun toekomst.’

‘Extra opvallen’

Op basis van wat die selectie precies zal gaan plaatsvinden is op dit moment nog een beetje onduidelijk. Het aanmeldformulier vraagt vooral naar beschikbaarheid,  talenkennis en in een heel generiek veld naar waar je eventuele ervaring hebt. Alleen als je ‘extra wil opvallen’, kun je je cv of motivatiebrief uploaden, of een YouTube-link voor een videopitch toevoegen, waar dan echter weer geen invulveld voor is aangemaakt. Alles om de aanmeldprocedure zo laagdrempelig mogelijk te maken, zo lijkt het.

Het lijkt nu bijna niet voor te stellen, maar over een half jaar zijn de Olympische Spelen in Parijs alweer bijna voorbij. De zoektocht naar 250 crewleden voor het TeamNL Huis is net gestart. Hoe gaat dat in zijn werk?

Wel maakt Adecco duidelijk dat het aantal plaatsen beperkt is. ‘Bedenk dus goed waarom we juist jou moeten selecteren als crewlid en zorg dat je aanmelding eruit springt’, schrijven ze op de site. Alleen dan kun je als ‘ons ideale crewlid’ (uiterlijk 22 maart) een uitnodiging krijgen voor een van de selectiedagen per e-mail. Daar volgt dan onder meer ‘een klikgesprek, waar je ook de kans krijgt om meer over je motivatie te vertellen.’

‘We zoeken crewleden die het leuk vinden om samen te werken, ongeacht het moment van de dag.’

Adecco doet overigens niet alleen de werving en selectie van de crewleden, aan het bureau is ook gevraagd de geselecteerden ‘klaar te stomen’ om tijdens de Spelen elke dag klaar te staan om fans en sporters te verwelkomen om ervoor te zorgen dat ze het TeamNL Huis ervaren als een warm ‘thuis voor Oranje in Parijs’. Het TeamNL Huis is tijdens de Spelen 7 dagen per week geopend, van 11.00 tot 0.00 uur. ‘We zoeken daarom crewleden die kunnen omgaan met flexibele werktijden en het leuk vinden om samen te werken, ongeacht het moment van de dag.’

Meer weten?

Meer weten over bijvoorbeeld volumerecruitment, de laatste ontwikkelingen in de bureauwereld, en veel inspiratie opdoen? Op Bureaurecruitment Live krijg je niet alleen cijfermatige updates, maar ook inzicht in technologische vernieuwingen en nieuwe kansen om schaars talent te vinden. Met de opkomst van A.I., internationalisering, certificering, nieuwe wetgeving en vele andere relevante ontwikkelingen is het thema dit jaar: Bureaurecruitment: the next level.

Meld je dus nu aan:

Bureaurecruitment Live

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners