In Rotterdam kun je nu ook een sollicitatiegesprek krijgen in… een ambulance

Peter Boerman Op 21 maart 2018
Gem. leestijd 2 min 940x gelezen
Deel dit artikel:
In Rotterdam kun je nu ook een sollicitatiegesprek krijgen in… een ambulance

Het tekort aan ambulancepersoneel in de regio Rotterdam-Rijnmond is zo groot geworden dat er nu zelfs gratis hotelovernachtingen worden aangeboden, plus een sollicitatiegesprek in een officiële ambulance.

De gratis hotelovernachting in Rotterdam is voor degenen die met succes door de sollicitatieprocedure komen. Zo kunnen nieuwe medewerkers meteen kennis maken met de regio. De sollicitatie-ambulance is bedoeld om kandidaten meteen te laten zien waar ze hun werk als verpleegkundige eventueel kunnen gaan uitvoeren. Er zijn 4 zogeheten tourguides benoemd, die in evenzovele ambulances de kandidaten wegwijs kunnen maken in de stad en de regio.

stedentrip met actie ambulanceStedentrip met actie

De actie vindt plaats onder de noemer ‘Stedentrip met actie‘. De bedoeling was heel Rotterdam te triggeren ‘zonder dat men weet waar het over gaat’, aldus Raymond Lemmers, die namens Raycruitment de campagne mede ontwikkelde. Dat is wel gelukt, gezien de vele persaandacht die de actie al in de eerste dagen ontketende (zie bijvoorbeeld bewijsstuk 1, 2 en 3).

Referral: ook stedentrip in Europa te winnen

Aan de actie waarmee je als sollicitant een ‘stedentrip’ kunt winnen, is ook een interne referralactie gekoppeld, vertelt hij. ‘Voor de bestaande medewerkers van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) is een aparte landingspagina gemaakt. Door berichten te delen kunnen zij punten verdienen en meedingen naar een stedentrip ergens in Nederland. Wordt vervolgens iemand echt aangenomen, dan mogen zij een stedentrip in Europa uitzoeken.’

https://www.youtube.com/watch?v=62shhvgzve8&feature=youtu.be#t=0m00s

’14 mensen aangenomen, evenveel vertrokken’

De ambulances in het Rijnmondgebied hebben een groot tekort aan personeel. Vorige zomer kwam AZRR 35 verpleegkundigen tekort, nu zijn er zo’n 25 vacatures. ‘In totaal hebben we 14 mensen aangenomen, maar er zijn er net zoveel vertrokken’, vertelt AZRR-directeur Arie Wijten aan de Telegraaf. ‘Het liefst heb ik kant-en-klare contracten in de ambulance liggen, zodat ze per direct kunnen beginnen.’

‘Het liefst heb ik kant-en-klare contracten in de ambulance liggen, zodat ze direct kunnen beginnen’

Ruim 113.000 ritten per jaar

AZRR heeft in de regio vier opkomstlocaties: Rotterdam, Barendrecht, Brielle en Dirksland. Van daaruit worden jaarlijks met 70 ambulances ruim 113.000 ritten verreden. Daarvan zijn een dikke 50.000 spoed. ‘Er zijn in ons land 25 ambulanceregio’s en die van ons is vanwege de diversiteit uniek’, aldus Wijten.

Ook beter werven in de zorg?

Meer van zulke concrete cases en praktijkvoorbeelden (van onder meer Axion Continu en het Reinier de Graaf-gasthuis)? Die worden behandeld tijdens het sectorseminar ‘Beter werven in de zorg‘, dat op 10 april in Amersfoort plaatsvindt.

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners