Speciale vacaturebank voor 45-plussers gelanceerd

Peter Boerman Op 10 april 2018
Gem. leestijd < 1 minuut 4290x gelezen
Deel dit artikel:
Speciale vacaturebank voor 45-plussers gelanceerd

Ouderenorganisatie ANBO lanceert een speciale vacaturesite gericht op 45-plussers. De bond zegt daarmee in te spelen op werkgevers die ouderen zoeken, maar hen moeilijk kunnen vinden.

Noem het (positieve) discriminatie, noem het een gat in de markt: op anbo.nl/werkt staan sinds deze week tientallen vacatures waarvoor werkgevers (ook) mensen zoeken die de 45 gepasseerd zijn. De vacaturesite is tot stand gekomen in samenwerking met uitzendbureau Ervaren Jaren, dat zich al langer speciaal richt op de werkgelegenheid voor 45-plussers. Het aanbod bestaat naast betaalde banen en bijbanen ook uit vrijwilligerswerk, omdat er volgens de bond ook ouderen zijn die niet per se op zoek zijn naar een salaris, maar wel actief willen blijven.

45-plussers zitten nog vaker thuis

Hoewel de werkloosheid onder alle leeftijdsgroepen sinds 2014 fors daalt, zitten 45-plussers nog altijd relatief vaker zonder baan dan 25-plussers. Ook zijn oudere werknemers vaker langdurig werkloos. Momenteel zijn er zo’n 100.000 45-plussers die al meer dan een jaar thuis zitten. Van alle werkzoekenden in Nederland is ongeveer de helft ouder dan 45 jaar. En veel werkgevers richten zich bij hun vacatures nog vaak juist op jonge instroom.

Mede dankzij John de Wolf

Wel is er de afgelopen jaren veel in de beeldvorming ten goede gekeerd, ziet ook de ANBO. Dat is bijvoorbeeld te danken aan de inzet van ouderenambassadeur John de Wolf, die eerst namens het kabinet en nu namens de ANBO zich inzet voor een betere arbeidsmarktpositie van ouderen.

Lees ook:

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners