Speel dit jaar de enige echte ‘Recruitment Bullshit Bingo!’

Peter Boerman Op 17 januari 2018
Gem. leestijd 2 min 2242x gelezen
Deel dit artikel:
Speel dit jaar de enige echte ‘Recruitment Bullshit Bingo!’

Leuk tijdverdrijf als je dit jaar een (recruitment-)evenement bezoekt: je eigen Bullshit-Bingo-kaart. Daarmee wordt elke nieuwe presentatie nét even wat interessanter.

Gisteren werd hij gelanceerd, tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van Recruiters United, in Utrecht. De blockchain staat er niet op, de gig economy ook niet. En zelfs GDPR en AVG ontbreken. Maar verder zijn ze bijna allemaal present: de buzzwoorden die je tegenwoordig overal in de recruitmentwereld kunt horen vallen. Van ‘recruitment is marketing’ tot artificial intelligence, en van chatbots tot EVP’s.

Spelregels

Geert-Jan Waasdorp, directeur van de Intelligence Group, presenteerde de Recruitment-Bullshit-Bingo-kaart als leuke gimmick, met de volgende spelregels erbij:

 1. Bij elke nieuwe spreker begin je met een ‘lege kaart’.
  2. Op het moment dat je tijdens de presentatie 1 van de 16 woorden hoort, zet je een kruisje door het woord.
  3. Als je een rij, kolom of diagonaal hebt (dus als de spreker 4 van deze woorden heeft gebruikt tijdens zijn presentatie), weet je zeker dat alle clichés wel een beetje zijn gebruikt. Op dat moment heb jij het recht om te roepen ‘BULLSHIT’.
  4. Mocht je op een echt goed evenement zitten, waar sprekers gemiddeld weinig
  bullshit spreken, dan mag je voor het spelgenot ook de kaart gebruiken
  voor het hele event.

Mooie prijzen te winnen

Volle kaarten kunnen, met vermelding van het evenement waar de kaart gevuld is, worden ingeleverd bij de redactie van Werf&. Voor de eerste inzenders liggen mooie prijzen klaar…

bullshit bingo

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners