Stages op het cv: hoe lang duurt het voordat die overbodig worden?

Wim Van den Nobelen Op 03 oktober 2018 Gem. leestijd 2 min337x gelezen
Deel dit artikel:
Stages op het cv: hoe lang duurt het voordat die overbodig worden?

Natuurlijk, bij een starter of schoolverlater mag je het nog enigszins verwachten. Maar wat voegt een stage op een cv nog toe als de sollicitant al meer dan 10 jaar échte werkervaring heeft. Niets meer dan bladvulling. Toch?

Waarom vermelden sollicitanten hun stages en scripties op het cv? Dat je stage hebt gelopen is net zo logisch als het feit dat je rijles hebt gehad als je een rijbewijs hebt. Een overbodige toevoeging dus. Bij de starter is het nog logisch. Dan kun je nog stellen dat er dan in ieder geval nog enige werkervaring is. Maar voor iemand die inmiddels meerdere jaren werkt gaat dit niet op.

Wanneer stop je ermee?

Natuurlijk zijn er argumenten om hiervan af te wijken, maar uitzonderingen bevestigen altijd de regel. De grote vraag is: wanneer stop je als sollicitant met het vermelden van stages? Is dat na 2 jaar werken? Na 5 jaar? Als je na 1 keer van baan bent veranderd? Of heb ik het verkeerd en laat je altijd je stages op je cv staan?

Tellen recruiters het mee?

Eerlijk gezegd weet ik niet wat wijsheid is. Laten we daarom eens aan recruiters vragen wat zij van stages op het cv vinden. Tellen recruiters het mee als werkervaring? Of vinden ze het vermelden van stages altijd overbodig? Ja of nee? En zo nee: wanneer vinden zij de stages dan overbodig worden? Na 1 jaar, 2 jaar, meer dan 5 jaar? Misschien pas bij een tweede baan? Of zelfs helemaal niet?

Laat je reactie achter

Ik ben ook erg benieuwd wat het verschil in antwoorden is tussen recruiters en sollicitanten. Daarom verspreid ik dit onderzoek ook onder sollicitanten. In de resultaten zullen we beide groepen scheiden. Laat daarom voor 10 oktober je reactie achter via dit onderzoek. Alvast bedankt! In mijn volgende ‘Wim op woensdag’ zal ik dan de resultaten met jullie delen.

wim van den nobelen‘Wim op woensdag’ is de nieuwe tweewekelijkse blog van recruiter Wim van den Nobelen (Strictly People). Elke eerste en derde woensdag van de maand vind je hier een blog, onderzoek of artikel van Wim.

Lees ook:

Foto boven Nick Youngson CC BY-SA 3.0 ImageCreator

Tags:
Deel dit artikel:
Wim Van den Nobelen

Wim Van den Nobelen

Eigenaar bij Strictly People
Wim van den Nobelen is eigenaar van werving- en selectiebureau Strictly People en recruiter op het gebied van Finance, Salarisadministratie, HR en Recruitment.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Brockmeyer
Bullhorn
Cammio
Carerix
Compagnon
EN HR solutions
HROffice
Indeed
Intelligence Group
Jobrapido
Macknificent
Maximum
Nr29
Recruiters United
RecruitNow
Saba Lumesse
Steam
Talmark
Vakmedianet

Lees elke dinsdag en donderdag de gratis Werf& Nieuwsbrief. Mis niets van wat gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.

  • Ik kan me op ieder moment weer afmelden en mijn gegevens worden niet verstrekt aan derden.