Start People nummer 1 adverteerder op internet

Redactie Op 15 september 2011
Gem. leestijd 3 min 2789x gelezen
Deel dit artikel:

Start People nummer 1 adverteerder op internet Het totaal aantal postings (keren dat een vacature is geadverteerd) in de afgelopen drie maanden is met 9% gedaald ten opzichte van de drie maanden ervoor. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, de grootste online database van Nederlandse vacatures. Rabobank en Start People plaatsten de meeste vacatures.

Aantal vacatureplaatsingen

Hieronder staat een grafiek met unieke vacatures en aantal postings uitgesplitst naar intermediairs en directe werkgevers.

Aantal unieke vacatures en postings van intermediairs en directe werkgevers, de afgelopen 3 maanden vergeleken met de drie maanden daarvoor.

Bron: Jobfeed Analytics

Aantal vacatures en postings flink gedaald

Zowel het aantal unieke vacatures als het aantal plaatsingen is in de afgelopen drie maanden, vergeleken met de drie maanden daarvoor, flink gedaald met 12%. Het aantal postings is met 9% net iets minder hard gedaald. De zomerdip is dus duidelijk zichtbaar. Ten opzichte van het jaar ervoor is het aantal postings en unieke vacatures echter gestegen met respectievelijk 34% en 21%. Daarmee vergeleken doet de zomer van 2011 het dus helemaal niet zo slecht.

Top 10 werkgevers en intermediairs

Om een inzicht te krijgen in de grootste adverteerders in de markt, toont Jobfeed top 10 ranglijsten, geschikt naar werkgevers en intermediairs.

Directe werkgevers 

Rabobank (1)

Intersport (38)

Alliander (24)

Laurens (11)

Jumbo Supermarkten ()

Dekamarkt (7)

Nuon (18)

Philips (3)

Atos Origin Nederland (46)

Koninklijke BAM Groep NV (15)

Intermediairs 

Start People (3)

Randstad (1)

Tempo-Team (2)

Unique Uitzendburo (7)

Creyfs Uitzendbureau (5)

Continu Engineering (6)

Vitae (4)

Adecco (8)

Timing Uitzendteam (12)

Independent recruiters (11)

Lijstjes directe werkgevers en intermediairs gerangschikt naar meest aantal postings. periode Juni ’11 – Aug ’11 (Mrt ’11  – Mei ’11).
Bron: Jobfeed Analytics

Rabobank staat bij directe werkgevers wederom bovenaan. Wat opvalt is dat uit de lijst van vorige keer naast Rabobank alleen Philips en Dekamarkt nog in de top 10 staan. Bij de intermediairs is Start People naar de nummer 1 positie gestegen. Hierop ingezoomd, lijkt die stijging met name te komen door plaatsingen op Banenmatch. Ruim 20% van het aantal vacature-uitingen van Start People is afkomstig van deze carrièresite. Start People blijkt ook de grootste adverteerder op Banenmatch te zijn in de periode juli-augustus 2011. Van Randstad en Tempo-Team zijn in deze periode vrijwel geen vacatures gevonden. Over drie maanden toont Jobfeed de nieuwe stand van zaken op Werf-en.nl.

Over Analytics by Jobfeed

In de Werf& rubriek Analytics by Jobfeed komt iedere maand een van de drie onderwerpen aan bod: marktaandeel jobboards per kwartaal, aantal vacatures per doelgroep per kwartaal en meest postende werkgevers en intermediairs per kwartaal. Door ieder kwartaal terug te kijken op het vorige kwartaal is de ontwikkeling goed in kaart te brengen.


Analytics by jobfeedDe cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed. Jobfeed is de informatiebron voor HR professionals en verzamelt wekelijks ruim 50.000 nieuwe vacature-uitingen die op het Nederlandse web verschijnen. Jobfeed is een initiatief van Textkernel BV.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners