17 kandidaten voor de meest invloedrijke recruiter van het jaar; op wie stem jij?

Peter Boerman Op 20 december 2017
Gem. leestijd 7 min 2646x gelezen
Deel dit artikel:
17 kandidaten voor de meest invloedrijke recruiter van het jaar; op wie stem jij?

Liefst 17 kandidaten zijn dit jaar genomineerd om de Meest Invloedrijke Recruiter van het jaar te worden. Wie is jouw favoriet? Het stemmen is nú begonnen.

Sinds de start van de nominaties voor de verkiezing tot ‘Meest Invloedrijke Recruiter van 2017’ zijn dit jaar precies 17 kandidaten voor deze eerbiedwaardige titel genomineerd. Dat is beduidend minder dan de 31 kandidaten van vorig jaar, maar daar was ook wel een beetje op gerekend, omdat de selectie dit jaar veel zwaarder was, onder meer met 5 pittige videovragen en een vakjury naast de publieksprijs.

Aantal video’s moet nog komen

In totaal dingen 7 corporate recruiters, 2 interim recruiters, 5 bureaurecruiters en 3 recruitment-talenten mee naar de prestigieuze prijzen. Een aantal recruiters heeft zijn video al ingezonden en een aantal nog niet, waarschijnlijk door de eindejaarsdrukte. Die recruiters hebben tot 8 januari 2018 de tijd alsnog hun video in te sturen, aangezien de jury op 9 januari samenkomt.

De illustere voorgangers in de eregalerij

In 2016 werd Joris van den Beuken verkozen tot Meest Invloedrijke Recruiter, met Sanne van Vliet als winnaar in de categorie Corporate, Burak Öktem in de categorie Interim en Madelon Blokker in de Categorie Talent. De overall winnaars van voorgaande jaren zijn Koos Wurzer (2015),  Rob van Elburg (2014), Britt van Capelleveen (2013), Nicole van Thoor (2012), Wesley Hendriks (2011), Kay Goedhardt (2010) en Roos van Vugt (2009). Wie worden dit jaar hun opvolgers? Op wie breng jij je stem uit?

De jury…

Dit jaar is er zowel een publieksprijs als een juryprijs. De jury bestaat uit Gusta Timmermans (voorzitter Recruiters United), Marco Hendrikse (hoofdredacteur PW), Olfertjan Niemeijer (namens alle voorgaande winnaars tot jurylid verkozen) en Ronald van Driel (onder meer docent van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie). Zij bepalen op 9 januari wie zij als winnaar aanmerken, onder meer aan de hand van de ingestuurde video’s.

May we have your votes, please?

Voor de publieksprijs loopt het stemmen door tot en met donderdag 11 januari, zodat 12 januari de uitslag kan worden bekendgemaakt. Het publiek mag 1 ‘overall’ stem uitbrengen, en 1 per categorie. In het stemformulier is het verplicht je voor- en achternaam, functie en LinkedIn (of een ander online) profiel in te vullen, zodat alle dubbelstemmen kunnen worden uitgesloten. Per computer of device kan ook maar 1 keer worden gestemd. Benieuwd naar de tussenstand? Klik dan hier.

Kort overzicht van de genomineerden

Wie zijn de 17 genomineerden? Hieronder een kort overzicht, met het pleidooi van hun nomineerder erbij:

I. Categorie Corporate

* Tamara Rood (CBS)

genomineerd door Matthijs van der Linden (CAK) en Patrick Boonstra (a.i. CBS)

Van der Linden: “Met haar doorzettingsvermogen en scherpe visie op het vak bouwt Tamara recruitment op vanaf de grond in organisaties waar je een wat langere adem moet hebben. Naast een enorme hoeveelheid lastig te vervullen vacatures, creëren van draagvlak, aanbesteden en implementeren van recruitmentapplicaties en het neerzetten van goede processen en candidate experience, houdt Tamara veel contact met vakgenoten en schrijft ze blogs die niet zouden misstaan in het curriculum van elke recruitmentopleiding.

Schrijvend als een professioneel copywriter, kaart ze belangrijke onderwerpen aan en koppelt deze aan onderzoek, niet de onderbuik die zo vaak regeert in het vak. Als elke (corporate) recruiter het vak zo serieus zou nemen, waren we lichtjaren verder!”

‘Als elke (corporate) recruiter het vak zo serieus zou nemen, waren we lichtjaren verder!’

Boonstra: “Tamara is een vakvrouw die recruitment binnen het CBS opnieuw op de kaart heeft gezet. Met enthousiasme en charme weet ze de organisatie voor zich te winnen, en ingeslopen processen opnieuw in te richten. Ook voor haar kandidaten toont ze oprechte aandacht en het is een genot haar aan het werk te zien: zacht waar kan, stevig waar nodig, maar altijd opbouwend. Haar werkwijze is prachtig afgestemd met haar altijd vlekkeloze kledingkeuze: creatief, classy & funky.”

* Rebecca Belknap (Payconiq)

genomineerd door MIR 2014 Rob van Elburg

“Rebecca vertegenwoordigt een recruitmentontwikkeling die in 2017 duidelijk waarneembaar is. Van de IT-afdelingen in en rond Amsterdam is tegenwoordig 70% Engelstalig. Steeds vaker worden deze gestafft door Engelstalige recruiters, zoals Rebecca, afkomstig uit de San Francisco Bay Area (Silicon Valley). In 2017 mocht ik 2 maanden met haar samenwerken.

‘Rebecca kun je zo neerzetten bij elke start-up of scale-up in de (fin)tech en dan komt het goed’

Haar grootste resultaat vind ik de implementatie van ATS-systeem Recruitee en de realisatie van een 100% ‘databasediscipline’ bij alle candidates & hiring managers. Ook haar totale performance qua tools (zoals Slack Intern), sourcing, stakeholder management, processing & candidate experience (veelal global) was allemaal op topniveau. Dit alles ook met een heel prettige flow en veel humor. Rebecca kun je zo neerzetten bij elke start-up, scale-up of fastgrower in de (fin)tech en dan komt het goed. Dan ook op het allerbeste Talent Acquisition-niveau.”

* Jocelyn Pieterse (Publicis One)

genomineerd door Silvie van Steensel

“Jocelyn is dit jaar begonnen bij DigitasLBI, onderdeel van Publicis. Zij is verantwoordelijk voor recruitment binnen heel Publicis One en zet daar ook een aantal nieuwe initiatieven op zoals onboardingprogramma’s.”

* Ingrid Bredius (QRC)

genomineerd door Cees Bakker (het Sollicitatielab)

“Ingrid is vaste waarde in ons recruiterspanel. Ze is als het ware meegegroeid met de cv-van-de-maand-verkiezing. Elke maand geeft ze op basis van haar ervaring en deskundigheid nuttige feedback op genomineerde cv’s. Ze heeft in al die jaren het cv van zo’n 300 genomineerden van nuttige tips voorzien en daarmee veel werkzoekenden op het juiste pad gezet. Hoog tijd dat Ingrid wordt verkozen tot Meest Invloedrijke Recruiter.”

  • Bekijk de video van Ingrid

* Daphne Admiraal (ITDS)

genomineerd door collega Claire Willekens

“Daphne heeft succesvol een nieuw recruitmentsysteem geïmplementeerd en uitgerold. Hierdoor was ik snel weer up & running toen ik terugkwam en hebben wij ons beste recruitmentjaar ooit gehad!”

* Pacco Ammann (Cognizant)

genomineerd door zijn collega Harald Agterhuis

“Pacco heeft onlangs de switch gemaakt van agency naar corporate en ik heb in mijn meer dan 25 jaar als recruiter nog nooit een dergelijke snelle succesvolle overgang gezien. Voor het einde van de proeftijd verwacht ik de eerste plaatsing. Excellente sourcing skills en interne klanten die nu al vechten om zijn tijd en aandacht.

‘Mooi om te zien hoe een agency-recruiter van een blacklisted recruiting club zijn plek vond in de corporate wereld’

Dit wordt een uitstekende corporate recruiter. Het is mooi om te zien hoe een agency-recruiter van een blacklisted recruiting club zijn plek gevonden heeft binnen de corporate wereld.”

* Nir Herscovitch (eveneens Cognizant)

genomineerd door zijn collega Bianca Sluiter

“Dagelijks baant Nir zich een weg door de digitale wereld om pareltjes te sourcen. Hoe moeilijker het profiel, hoe meer Nir tot zijn recht komt. Targets zijn er om gebroken te worden en met een brede lach op zijn gezicht weet hij vaak nog even een paar referrals te genereren bij zijn ict-collega’s op de vrijdagmiddagborrel. Want naast hard werken moet er natuurlijk ook gerelaxt worden.”

II. Categorie Interim

* Alcides de Graca (Shell (a.i.))

genomineerd door Kamal el Basri, recruitment marketeer bij Stedin

“Alcides is een stevige sparringspartner die zich met zijn ervaring, professionaliteit en oog voor detail profileert als key player in een team. Hij kan op meerdere niveaus acteren, anticiperen en coördineren. Hij is flexibel, kijkt verder dan morgen en probeert dat ook door te geven aan zijn omgeving.”

  • Bekijk de video van Alcides

* Randy Patist (interimmer bij KPN)

genomineerd door Pietro Perra

“Beste met wie ik ooit heb gewerkt. Topkerel.”

III. Categorie Agency

* Caspar Kipp (Personato)

genomineerd door MIR 2016 Joris van den Beuken

“Caspar heeft de afgelopen jaren een sterke visie ontwikkeld op recruitment in de e-commercemarkt. Als junior consultant startte hij binnen Personato op het team Sales en Marketing. Daarna nam hij al snel het heft in handen om de werving en selectie van marketingprofessionals los te koppelen van sales-recruitment. In zijn businessplan heeft hij de ontwikkeling meegenomen dat marketing steeds meer e-marketing wordt en dat e-commerce een steeds belangrijker positie inneemt op de arbeidsmarkt. Dit heeft hij vervolgens doorontwikkeld in combinatie met IT-professionals, waardoor hij e-commerce-organisaties, zowel aan de voorzijde qua marketing en communicatie, als aan de achterzijde qua technische inrichting kan ontzorgen.”

  • Bekijk de video van Caspar

* John Meijdam (Arup Nederland)

genomineerd door Han Streithorst, projectmanager bij Geldservice Nederland

“Precies wat je van een recruiter mag verwachten. En meer. Van de opdrachtgevende partij voelt hij goed aan wat voor ervaring en competenties worden gezocht en hij zal volhoudend zoeken tot de perfecte kandidaat is gevonden. Dit toont zijn scoringspercentage ook aan. Voor kandidaten is John een uitstekende steun die goede inschattingen kan maken en vertrouwen kan geven. John zorgt voor de perfect match voor opdrachtgevers en is daarmee de perfect match voor Meest Invloedrijke Recruiter.”

  • Bekijk de video van John

Voor kandidaten is John een uitstekende steun die goede inschattingen kan maken en vertrouwen kan geven

* Kimberley Pérukel (AFF Recruitment)

genomineerd door Timo de Smet KLV Professional Match

“Kimberley heeft een dermate sterk netwerk dat ze binnen 1 week kandidaten kan aanleveren op executive level, specifiek gericht op de operations-professionals in de food industrie. De gekozen niche ligt haar extreem goed en veel ceo’s in de voedingsindustrie kennen haar naam.”

  • Bekijk de video van Kimberley

* Koen van Zelst (Comaen)

genomineerd door zijn collega Stefan Schriek

“Koen is vakkundig en gaat recht op zijn doel af. Hij kan heel concreet zoeken voor vaste klanten van Comaen. Hij bijt zich vast in de moeilijkste profielen die we binnenkrijgen en krijgt het dan ook nog voor elkaar om deze te vinden en te koppelen. In dat kader is hij bij onze opdrachtgevers van grote waarde en van grote invloed om projecten doorgang te verlenen. Zonder Koen zou dit vaak niet gelukt zijn.”

* Patrick Kinders (TFC Executive)

genomineerd door Ronald Renes, CIO Van Oord

“Patrick is een zeer ervaren recruiter met een uitstekend trackrecord bij toonaangevende bedrijven. Hij combineert inhoudelijke kennis met een gevoel voor organisatie en persoon, zowel bij de opdrachtgever als bij de kandidaten. Hierdoor weet hij in een breed scala aan rollen en functies steeds een selecte groep uitstekende kandidaten aan te bieden die zowel qua inhoud en ervaring als persoonlijk aansluiting vinden bij de opdrachtgever.”

IV. Categorie Talent

* Bram Jacobs (Personato)

genomineerd door MIR 2016 Joris van den Beuken

“Bram is nog jong, maar maakt qua ontwikkeling in korte tijd enorme stappen. Hij specialiseert zich volledig op search en source-methodieken. Zijn geheim is dat hij in staat is om zijn analytische vaardigheden te combineren met een grote creativiteit, waardoor hij zichzelf weet te voeden met nieuwe manieren om professionals te vinden.

‘Of het nu gaat om internal search of searches in the deep web: Bram krijgt mensen boven water die voor anderen onvindbaar blijven’

Zijn nieuwsgierigheid is fantastisch, en hij volgt de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Of het nu gaat om internal of external search, open source internet searches of searches in the deep web: Bram krijgt mensen boven water die voor anderen onvindbaar blijven. Kijkend naar de huidige ontwikkelingen in de arbeidsmarkt, gaat dit vakmanschap meer en meer gewaardeerd worden!’

  • Bekijk hier de video van Bram

* Elisa Luijken (Seven Stars)

genomineerd door haar collega Niels Moelard

“Elisa is 5 maanden geleden begonnen binnen Seven Stars als recruiter en ze gaat als de brandweer! Ze maakt reuzenstappen in het vak, denkt buiten de kaders en durft zaken gewoon op te pakken en te regelen. Is iets nieuw, kom maar op, Elisa regelt het wel. Haar mooiste succes is wel een inzet bij de Belastingdienst regelen met internationale kandidaten. Iets wat nog niet eerder is gelukt. Een dame met veel potentie.”

* Jolien Heijnen (BAM)

genomineerd door haar collega en MIR2016 in de categorie Corporate Sanne van Vliet

“Ik werk nu 7 maanden intensief samen met Jolien Heijnen en zij is echt een pareltje! Zij is enthousiast, heeft een hoog energieniveau en weet onze schaarse doelgroep te vinden en hen te overtuigen van de mogelijkheden bij BAM. Ook is zij bezig met allerlei innovatieve items; van talentpools voor starters, tot het inrichten van persona’s (onder andere voor technische millennials), en meedenken in de socialemediastrategie. Maak kennis met Jolien en zij zal je overtuigen!”

  • Bekijk de video van Jolien

En nu: stemmen…

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners