Stijging vacatures Zorgwerk en Media Markt

Werf& gastredacteur Op 06 september 2012
Gem. leestijd 2 min 2814x gelezen
Deel dit artikel:
Stijging vacatures Zorgwerk en Media Markt

Het aantal unieke vacatures is in de afgelopen 3 maanden met 6,5% gedaald ten opzichte van de drie maanden ervoor. Hetzelfde percentage geldt bij vergelijking van het aantal unieke vacatures in de afgelopen drie maanden met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, de grootste online database van Nederlandse vacatures.

Top 10 werkgevers en intermediairs

Jobfeed toont de top 10 van werkgevers en intermediairs op basis van het aantal unieke vacatures geplaatst in de afgelopen drie maanden.

Directe werkgevers Intermediairs
Rabobank (1) Randstad   (1)
Detailresult Groep (4) Start   People (3)
Alliander (7) Tempo-Team   (2)
Cofely (3) Adecco   (4)
Media Markt (-) Creyf’s   Uitzendbureau (6)
AkzoNobel (6) Olympia   uitzendbureau (5)
PostNL (5) StudentenWerk   (9)
Jumbo Supermarkten (2) Zorgwerk   (10)
ABN AMRO (17) Unique   Uitzendburo (7)
Sandd (23) Manpower   (8)

Top 10 adverteerders: directe werkgevers en intermediairs. Gerangschikt naar aantal unieke vacatures in de periode juni ’12 – aug ’12 (maart ’12 – mei ’12). Bron: Jobfeed

In de top 10 van uitzend- en werving & selectiebureaus bevinden zich dezelfde spelers als vorig kwartaal. Al is een aantal spelers wel van positie veranderd. Start People heeft de nummer 2 positie van Tempo-Team overgenomen. Studenwerk en Zorwerk zijn twee plaatsjes opgeschoven, ten koste van Unique en Manpower.

Vacatureaantal Zorgwerk en StudentenWerk stijgt

Gekeken naar de percentuele verandering van het aantal vacatures dit kwartaal ten opzichte van vorig kwartaal, maakt de grafiek hieronder inzichtelijk dat Tempo-Team het meest is gekrompen in aantallen vacatures. Tempo-Team daalt maar liefst 17%. Ook Randstad heeft minder unieke vacatures geplaatst. Zorgwerk en StudentenWerk zijn de grootste stijgers met respectievelijk 28% en 23%.

Directe werkgevers

Media Markt is de opvallende binnenkomer. Media Markt heeft het afgelopen kwartaal veel nieuwe vacatures geplaatst, terwijl zij vorig kwartaal nog buiten de top 100 stonden. Ook ABN Amro en Sandd verschijnen in de top 10. Het aantal vacatures van Centric is met ruim de helft afgenomen en verlaat daarmee de ranglijst. Centric staat nu op plek 41.

Over Analytics by Jobfeed

Analytics by jobfeedIn de Werf& rubriek Analytics by Jobfeed komt iedere maand een van de drie onderwerpen aan bod: marktaandeel jobboards per kwartaal, aantal vacatures per doelgroep per kwartaal en meest postende werkgevers en intermediairs per kwartaal. Door ieder kwartaal terug te kijken op het vorige kwartaal is de ontwikkeling goed in kaart te brengen.

De cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed. Jobfeed is de informatiebron voor HR professionals en verzamelt wekelijks ruim 58.000 nieuwe vacature-uitingen die op het Nederlandse web verschijnen. Jobfeed is een initiatief van Textkernel BV, softwareleverancier van CV parsing en Search & Match oplossingen.

 

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners