De strijd om de recruiter lijkt nu pas echt goed losgebarsten

Peter Boerman Op 25 januari 2018
Gem. leestijd 3 min 2549x gelezen
Deel dit artikel:
De strijd om de recruiter lijkt nu pas echt goed losgebarsten

Nu de arbeidsmarkt steeds krapper wordt, barst de strijd om de recruiter echt los. In het laatste kwartaal van 2017 nam het aantal vacatures voor recruiters zelfs met 44 procent toe, nog meer dan een jaar eerder.

En zelfs toen was de groei al flink, blijkt uit de meest recente editie van De Stand van HR, een met regelmaat terugkerend onderzoek door Compagnon en de Intelligence Group. Uit de cijfers blijkt duidelijk dat bedrijven en organisaties weer massaal aan het werven zijn en daarbij alle hulp kunnen gebruiken die ze kunnen krijgen. Ook naar intercedenten is immers een groeiende vraag te constateren.

stand van hr q4 recruiters groeien strijd

Vraag staat nu echt op recordhoogte

De enorme schaarste aan recruiters zorgt ervoor dat het aantal vacatures voor HR-professionals in het laatste kwartaal van 2017 is gestegen naar een niet eerder vertoonde hoogte van 10.724, bijna 20 procent meer dan een kwartaal eerder. Vooral de vraag naar hbo’ers en mbo’ers groeit stevig door, na in het tweede en derde kwartaal juist iets gedaald te zijn.

stand vna hr q4 strijd om recruiters

Waar zijn de recruiters nog te vinden?

Door de toenemende vraag wordt de concurrentie bij het werven van HR-professionals alleen maar groter, constateren de onderzoekers. De bouw, overheid, gezondheidszorg en de industrie lieten in 2017 de grootste groei zien in het aantal vacatures voor recruiters, met groeipercentages van 70 procent en hoger. Niet zo gek, want dit zijn juist ook de sectoren waar vaak de krapte het grootst is. Met goede recruiters hopen werkgevers de vele openstaande vacatures (beter) te kunnen vervullen.

stand van hr q4 sectoren

Recruiter wordt vaak actief benaderd…

Dat de recruiter een gewilde prooi is, blijkt ook uit het feit dat ze vaak actief benaderd worden. Meer dan de helft van de recruiters wordt minstens elk kwartaal wel een keer benaderd voor een andere baan, veel meer dan andere HR-professionals.

stand van hr q4 benaderen

… En gaat daar ook vaak op in

Recruiters gaan overigens ook vaak op zo’n aanbod in, zo blijkt. Van alle recruiters
heeft maar liefst 24% in de afgelopen 12 maanden een nieuwe baan gevonden bij een andere werkgever, terwijl dit percentage onder alle HR-professionals op 11% ligt.

stand van hr q4 baanwisseling afgelopen 12 maanden

Lees het hele rapport:

Lees ook:

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners