Student heeft bescheiden salariseisen

Peter Boerman Op 27 september 2012
Gem. leestijd < 1 minuut 1657x gelezen
Deel dit artikel:
Student heeft bescheiden salariseisen

HBO- en WO-studenten hebben reële verwachtingen van hun startsalaris. Ruim een derde van de 981 studenten die meededen aan een online carrièreonderzoek van ASA verwacht tussen 1.800 en 2.000 euro per maand te gaan verdienen. Slechts 7 procent rekent op een maandsalaris van 2.600 euro.

Overheid meest aantrekkelijke werkgever

Ook blijkt uit het onderzoek dat studenten het liefst willen werken bij de overheid. Deze sector is veruit het populairst (11 procent). Dit biedt kansen, aangezien onder andere uit het eerder verschenen ASA Trendrapport blijkt dat deze sector sterk aan het vergrijzen is. Daarnaast geeft 17 procent aan dat zij absoluut niet bij een bank of verzekeraar wil starten, werken in deze sector is het minst populair. Verder blijkt dat starters het liefst beginnen bij een middelgroot bedrijf met 26 tot 50 werknemers. Tot slot is een opvallend resultaat dat 21 procent van de respondenten aangeeft na het afstuderen een eigen bedrijf te willen starten.

Employer branding steeds belangrijker

Het lijkt er sterk op dat studenten en starters verwachtingen ten aanzien van arbeidsvoorwaarden aanpassen aan het huidige economische beeld. Dat de overheid erg in trek is bij studenten past bij het beeld van de maatschappelijk betrokken student van nu. De bank- en verzekeringssector heeft een flinke uitdaging bij het aantrekken van jong talent. Employer branding wordt voor deze sector dan ook steeds belangrijker bij het interesseren en binnenhalen van jong talent.

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners