Studenten lopen stage als CEO

Peter Boerman Op 29 september 2011 Gem. leestijd 2 min2039x gelezen
Deel dit artikel:

Studenten kunnen nu wel heel snel carrière maken. Financieel detacheerder en opleider Welten biedt een stageplek aan als Chief Executive Officer. Laatstejaars HBO-studenten maken kans om een half jaar stage te lopen als de hoogste baas van deze kennisorganisatie voor de financiële branche.

Uniek initiatief

Het is de eerste keer dat een organisatie in Nederland een stageplek als CEO aanbiedt. De kandidaat die de stageplek ‘wint’ is een half jaar lang fulltime actief samen met de huidige CEO. Hij of zij  neemt deel aan alle vergaderingen, beslissingen en ontmoetingen met nationale en internationale beleidsmakers. Een unieke kans voor de student om op het hoogste niveau praktijkervaring op te doen in een groot bedrijf.

Challenge weekend

De werving van kandidaten  is bij het begin van het nieuwe studiejaar gestart. Na een eerste online selectie krijgen de geselecteerde kandidaten een praktijkgerichte opdracht. Deelnemers die deze opdracht het beste uitvoeren, maken kans op een uitnodiging voor het Challenge Weekend op de campus, waar ze in twee dagen kunnen aantonen dat zij de geschikte kandidaat zijn om CEO van Welten te worden.

Maatpak

Na het Challenge Weekend wordt de winnaar gekozen. Deze loopt een half jaar stage als CEO en ontvangt ook de benefits die bij die positie horen, zoals een maatpak, lease-auto en smartphone. Ook de overige tien besten in de groep zijn zeker van een baan bij een van de Business Units van de organisatie. Zij zullen in diverse posities actief worden bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen, ook in managementfuncties.

Campagne

De campagne ‘Een half jaar CEO’ is gestart op 15 september.  De uiterste inschrijfdatum is 16 oktober 2011. Aanmelding kan online via de website. De start van de stageplek als CEO van Welten is december 2011 of januari 2012 afhankelijk van het onderwijsschema van de student.

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency