Studenten lopen stage als CEO

Peter Boerman Op 29 september 2011
Gem. leestijd 2 min 2046x gelezen
Deel dit artikel:

Studenten kunnen nu wel heel snel carrière maken. Financieel detacheerder en opleider Welten biedt een stageplek aan als Chief Executive Officer. Laatstejaars HBO-studenten maken kans om een half jaar stage te lopen als de hoogste baas van deze kennisorganisatie voor de financiële branche.

Uniek initiatief

Het is de eerste keer dat een organisatie in Nederland een stageplek als CEO aanbiedt. De kandidaat die de stageplek ‘wint’ is een half jaar lang fulltime actief samen met de huidige CEO. Hij of zij  neemt deel aan alle vergaderingen, beslissingen en ontmoetingen met nationale en internationale beleidsmakers. Een unieke kans voor de student om op het hoogste niveau praktijkervaring op te doen in een groot bedrijf.

Challenge weekend

De werving van kandidaten  is bij het begin van het nieuwe studiejaar gestart. Na een eerste online selectie krijgen de geselecteerde kandidaten een praktijkgerichte opdracht. Deelnemers die deze opdracht het beste uitvoeren, maken kans op een uitnodiging voor het Challenge Weekend op de campus, waar ze in twee dagen kunnen aantonen dat zij de geschikte kandidaat zijn om CEO van Welten te worden.

Maatpak

Na het Challenge Weekend wordt de winnaar gekozen. Deze loopt een half jaar stage als CEO en ontvangt ook de benefits die bij die positie horen, zoals een maatpak, lease-auto en smartphone. Ook de overige tien besten in de groep zijn zeker van een baan bij een van de Business Units van de organisatie. Zij zullen in diverse posities actief worden bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen, ook in managementfuncties.

Campagne

De campagne ‘Een half jaar CEO’ is gestart op 15 september.  De uiterste inschrijfdatum is 16 oktober 2011. Aanmelding kan online via de website. De start van de stageplek als CEO van Welten is december 2011 of januari 2012 afhankelijk van het onderwijsschema van de student.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners