Studenten zoeken oplossingen voor de arbeidsmarkt

Peter Boerman Op 26 november 2013
Gem. leestijd < 1 minuut 2342x gelezen
Deel dit artikel:
Studenten zoeken oplossingen voor de arbeidsmarkt

Vandaag en morgen steken studenten op hogescholen en universiteiten in Nederland de koppen bij elkaar om te komen met vernieuwende oplossingen te komen voor de arbeidsmarkt. Op een levensgrote ‘klaagmuur’ mogen zij visueel maken welke problemen zij ervaren. Om vervolgens zelf mee te denken aan de arbeidsmarkt van de toekomst, waar iedereen die wil werk ook kán werken.

Landelijke studentenwedstrijd

Dit doen zij in het kader van een landelijke studentenwedstrijd, waarin de nieuwe generatie werkzoekenden wordt uitgedaagd te zoeken naar creatieve oplossingen. Zij kunnen hun idee uitwerken op verschillende thema’s, zoals trends in de samenleving, de nieuwe werknemer, de nieuwe werkgever, de rol van bemiddelaars en de optimale werkgever. Het beste idee wordt beloond met maar liefst € 5.000,-. Initiatiefnemer is Arbeidsmarkt van Morgen, een samenwerkingsverband tussen Nyenrode Business Universiteit en uitzendkoepel NBBU.

Door het land en online

Het team van Arbeidsmarkt van Morgen brengt in een knaloranje dubbeldekker een bezoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Technische Universiteit in Eindhoven, de Hogeschool van Utrecht, de NHTV in Breda en de Fontys Hogescholen in Tilburg. Studenten in de rest van het land kunnen online meedoen via Facebook en de website. Bekijk voor een animatie ook bovenstaand filmpje.

Aanstormende generatie

Het project wil met name de nieuwe generatie werkenden betrekken bij het zoeken naar innovatieve oplossingen. Onder het motto: de beslissers van nu zijn ook de veroorzakers van de problemen van nu – de oplossingen moeten daarom komen  van de aanstormende generatie decisionmakers. Al meer dan 100  toekomstdenkers van verschillende hogescholen en universiteiten hebben zich aangemeld. In navolging op deze ludieke actie wordt op 11 december 2013 een Inspiratiedag georganiseerd om studenten verder aan het denken te zetten.

 

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners