Nieuw Tata-schandaal in India: nam hoofd recruitment steekpenningen aan?

Omkoping in het recruitmentproces; je hoort er weinig van. In India leidde het recent wél tot veel ophef, toen het hoofd recruitment van de IT-tak van Tata ervan werd beschuldigd steekpenningen van enkele grote uitzenders te hebben aangenomen. Wat nu?

Peter Boerman Op 30 juni 2023
Gem. leestijd 3 min 164x gelezen
Deel dit artikel:
Nieuw Tata-schandaal in India: nam hoofd recruitment steekpenningen aan?

In Nederland ligt Tata onder vuur van Greenpeace en Extinction Rebellion, in thuisland India heeft het concern momenteel te kampen met heel andere zorgen. Tata Consultancy Services (TCS), een van de grootste IT-bedrijven in het land, is in beroering geraakt nu er een omkoopschandaal aan het licht is gekomen waarbij hoger personeel betrokken is. Volgens een rapport van Livemint hebben bepaalde personen binnen de Resource Management Group (RMG) van het bedrijf een tijdlang steekpenningen aangenomen van uitzendbureaus om banen veilig te stellen voor hun kandidaten.

TCS heeft het hoofd Werving en Selectie met verlof gestuurd, 4 RMG-collega’s ontslagen en 3 uitzendbureaus een verbod opgelegd.

Naar aanleiding van een klacht van een klokkenluider zou een interne commissie gevormd zijn bestaande uit 3 leden, waaronder chief information security officer Ajit Menon, om de beschuldigingen te onderzoeken. De conclusie hiervan was dat TCS het hoofd Werving en Selectie met verlof heeft gestuurd, 4 collega’s van de RMG-divisie heeft ontslagen en 3 uitzendbureaus een verbod heeft opgelegd. Een van de beschuldigden, ES Chakravarthy, het wereldwijde hoofd van RMG, heeft zelfs een inreisverbod gekregen.

14 miljoen dollar

...

Dit artikel gratis lezen?

Dit artikel is alleen beschikbaar voor Werf& Pro leden.

Waarom een Werf& Pro account super handig is:

  • Je krijgt toegang tot exclusieve content.
  • De homepage wordt aan de hand van jouw voorkeuren weergegeven.
  • Je ontvangt 2 keer per week onze nieuwsbrief;
  • Je krijgt 10% korting op al onze events*
  • Je ontvangt speciale aanbiedingen van onze partners.
  • Je download gratis het Jaarboek 2022/2023

*Exclusief RLN events

Maak binnen 1 minuut een gratis Werf& Pro account.

Registreren Al een account? Log dan hier in

Deze site onthoudt via een cookie die geplaatst wordt bij inloggen dat gebruikers na 48 uur weer worden uitgelogd. Als je het ‘remember me‘ vinkje aanzet onthoudt de site het voor 14 dagen. Dit geldt niet als je hebt ingesteld in je browser dat wanneer je deze site sluit je  ook meteen je cookies wist.

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners