Tech Topics: hoe je de conversie van je vacatureteksten optimaliseert

Peter Boerman Op 12 juni 2018
Gem. leestijd < 1 minuut 880x gelezen
Deel dit artikel:
Tech Topics: hoe je de conversie van je vacatureteksten optimaliseert

Vacatureteksten moeten zo min mogelijk obstakels bevatten voor een geïnteresseerde. Hierbij is conversieoptimalisatie van belang. Maar hoe doe je dat het best?

In een nieuwe videoserie op recruitmenttech.nl vertellen experts in korte video’s meer over een bepaald onderwerp op het gebied van recruitment en technologie. Zo is recent de aflevering toegevoegd waarin David den Besten namens Minescape kort uitlegt hoe je meer conversie op je website kunt realiseren.

Obstakels en drempels verwijderen

“Conversie-optimalisatie gaat erom obstakels en drempels te verwijderen die ervoor zorgen dat iemand niet converteert”, vertelt hij. Dit hoeft niet alleen te gaan over je website, maar kan ook betrekking hebben op bijvoorbeeld je advertenties en vacatureteksten. Met zogeheten A/B-testen kun je vervolgens met verschillende varianten kijken wat het beste werkt. “Zo kun je dichter op de kandidaat komen te zitten”, aldus Den Besten.

Best veel kennis voor nodig

Minescape is partner van Werf& en levert diensten op het gebied van Recruitment Marketing, Recruitment Sites, Recruitment Insights en Recruitment Optimalisatie. Hun expertise is online wervingscampagnes opzetten. Het brede aanbod omvangt de ontwikkeling van een werkenbij-site tot de optimalisatie van marketingcampagnes.

‘Door expertise van buitenaf in te huren kun je beginnersfouten vermijden en echt gaan profiteren’

“Een van de valkuilen van conversieoptimalisatie is dat er best veel kennis van het hele proces voor nodig is. Die heb je niet altijd in je organisatie”, aldus Den Besten. “Vaak zien we in de praktijk dan ook dat er expertise van buitenaf voor wordt ingehuurd. Zo kun je beginnersfouten vermijden en kun je echt gaan profiteren van de voordelen van conversieoptimalisatie.”

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners