The IT Labour Market Monitor for the Netherlands 2017

Peter Boerman Op 10 juni 2017
Gem. leestijd < 1 minuut 674x gelezen
Deel dit artikel:
The IT Labour Market Monitor for the Netherlands 2017

De groei zwakt een beetje af, maar toch staat de vacaturemarkt voor IT’ers in 2017 nog op een kookpunt, meldt onderzoek van Sterksen en de Intelligence Group.

Zo kan elke starter in de sector zelfs kiezen uit 26 (!) banen. Ook om de medior IT-professionals wordt hard gevochten. Voor elke beschikbare mid-career IT’er staan 16 vacatures open. Omdat bedrijven een sterke voorkeur hebben voor mid-career en startende IT-professionals, aldus de onderzoekers, is de markt voor senior IT’ers een stuk minder oververhit. Maar ongeacht het niveau waarop gezocht wordt, ‘de vraag is veel hoger dan het aanbod’.

it'er schaars sterksen‘De vraag is niet te stoppen’

‘De vraag is niet te stoppen en blijft groot voor alles wat gerelateerd is aan de ontwikkeling van software’, stelt de Dutch IT labour market monitor for 2017. De markt roept voor de onderzoekers vergelijkingen op met die in 2006 en 2007, toen de IT’ers ook al niet aan te slepen waren en werkgevers steeds gekkere dingen gingen doen om ze binnen te halen.

Veel vacatures niet eens meer geadverteerd

Alhoewel het aantal gepubliceerde vacatures nog wel steeds toeneemt, zwakt die groei momenteel wel af, aldus het rapport van Sterksen en de Intelligence Group. In het rapport worden niet alleen alle relevante cijfers van de Nederlandse arbeidsmarkt voor IT-professionals opgesomd, voor het vierde jaar op rij, maar er worden ook nog eens oplossingen voor het probleem bij geformuleerd.

  • > Download hier de publicatie
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners