Gaan met die baan, de bezorger van De Beren komt eraan

Knaken maken. Maar ook leren over horecazaken. Met een swingende TikTok-video vat De Beren in één minuut alle pushfactoren voor een (bij)baan bij de restaurantketen samen. Hoe kreeg dat vorm?

Peter Boerman Op 23 maart 2022
Gem. leestijd 2 min 343x gelezen
Deel dit artikel:
Gaan met die baan, de bezorger van De Beren komt eraan

Knaken maken? Maar ook leren over horecazaken? Het kan bij de snelgroeiende restaurantketen De Beren, zo leren we in een onlangs gelanceerde recruitmentvideo. In minder dan een minuut komen alle arbeidsvoorwaarden voorbij die het werk aantrekkelijk moeten maken voor ‘jongens en meiden, die houden van rijden, en van snelle bezorgtijden’.

De video richt zich op ‘jongens en meiden, die houden van rijden, en van snelle bezorgtijden’.

In zo’n typische TikTok-urban-hiphopstijl, waarbij ‘We rijden door de wijken’ klankrijmt op ‘Specialiteiten’ en ‘Vergeet ons niet te liken‘, en ‘Dames en heren, kom dineren, wij serveren bij De Beren’ zich in één keer in je hoofd nestelt, laat de restaurantketen zich van de meest swingende kant zien. Oftewel: ‘Gaan met die baan, de bezorger komt eraan.’

@deberen.officieel

Gaan met die baan! Werken bij De Beren, dat wil je. Van bezorger tot bediening: kom lekker knaken maken! 💸💸💸 #werk #vacature #werken #fypシ #viral

♬ origineel geluid – De Beren 🐻

Eetcafé in Rotterdam

Wat in 1984 begon met één eetcafé in Rotterdam is uitgegroeid tot een professionele formule met zo’n 50 restaurants (waaronder De Beren Boot) en 40 aparte bezorgrestaurants in heel Nederland. In Hendrik-Ido-Ambacht moet volgend voorjaar een megavestiging openen, waar 200 gasten in één keer terecht kunnen. Ondernemer Ad Schaap, over wie Ronald Giphart vorig jaar de biografie Beer schreef, heeft inmiddels ook vergevorderde internationale plannen met de keten.

De Beren in Amersfoort werkt ook met het principe van Open Hiring.

Een snel geschoten recruitmentvideo, gemaakt in samenwerking met Snip Snap on Social en Flowliner Official (‘Pioneers of the Dutch Urban scene’), is overigens niet de enige manier waarop de keten zich probeert te onderscheiden op de arbeidsmarkt. Zo werkt het restaurant in Amersfoort ook met het principe van Open Hiring, waarbij je als werkzoekende zelf bepaalt of je geschikt bent voor de baan.

Ook in ‘Campagne van de week’?

Wil je jouw wervingscampagne hier ook onder de aandacht brengen? Mail dan kort wat achtergronden, doelstellingen en beeldmateriaal. En wie weet vind je hier dan straks ook jouw inspanningen terug.

Ook iets moois gemaakt?

Zelf het afgelopen jaar iets moois of innovatiefs gedaan op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie of recruitment? Zend het dan nu nog snel in voor de Werf& Awards, en wie weet sta jij in mei ook op het podium te stralen.

Meteen inzenden

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners