CV’s en arbeidsmarktprofielen zijn commodity geworden (whitepaper)

Redactie Op 13 maart 2015
Gem. leestijd < 1 minuut 3263x gelezen
Deel dit artikel:
CV’s en arbeidsmarktprofielen zijn commodity geworden (whitepaper)

In 2014 hebben Nederlanders bijna 20 miljoen profielen en CV’s arbeidsmarktgerelateerd en bewust achtergelaten op internet, waarvan CV-databases van vacaturesites en werkgevers het populairste zijn. Een Nederlandse werknemer is gemiddeld in minimaal 30 verschillende databases terug te vinden. Deze (inter)nationale databases groeien explosief en zijn door steeds betere technologie steeds beter te ontsluiten en te matchen met vacatures. CV’s en profielen zijn een commodity en daarmee arbeid in algemene zin ook steeds meer. Een ontwikkeling die tot een verdere margedruk leidt bij arbeidsbemiddelaars. In deze whitepaper lees je alles over TOEGANG tot beschikbaarheid in een wereld waarin CV’s en profielen commodity zijn geworden.

Toegang tot beschikbaar talent

Steeds minder ligt de toegevoegde waarde van een bureau en recruiter in de toegang tot beschikbaar talent omdat de verzamelde informatie niet veel rijker is dan wat een concurrerend bureau aan te bieden heeft. De toegevoegde waarde van een bureau is vooral gelegen in de extra en unieke rijkheid die wordt toegevoegd aan een profiel en de mate waarin een sourcingsspecialist in staat is om ‘arme’ profielen te classificeren voor kansrijke vacatures. Als bureau is het dus essentieel om goed na te denken over de functionaliteit van de eigen database. Is het goud of oud ijzer? Sluit ik het aan op het internet of databases of wacht ik af? En ligt mijn onderscheidend vermogen in de TOEGANG, of is het juist in mijn kennis en expertise over BESCHIKBAARHEID of de mate waarin wij TALENT kunnen identificeren?

De BESCHIKBAARHEID en TALENT zijn de 2 andere whitepapers zie in april en mei verschijnen in dit drieluik van Carerix in samenwerking met Intelligence Group.

Download Whitepaper

Download via onderstaand formulier de whitepaper Toegang tot beschikbaar talent – part 1: TOEGANG.

* verplicht veld
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners