Training Optimaal sourcen van talent [ADV]

Sourcen is veel meer dan alleen een InMail versturen via LinkedIn of een ‘boolean search’ in Google. Tijdens de tweedaagse Optimaal sourcen leer je hoe je wel direct meer juiste kandidaten vindt en kunt verleiden.

Redactie Op 08 maart 2022
Gem. leestijd 2 min 302x gelezen
Deel dit artikel:
Training Optimaal sourcen van talent [ADV]

Een moderne wervingsstrategie kan niet meer zonder het actief benaderen van beoogd talent. Zeker nu kandidaten schaarser zijn en vaak niet actief op zoek gaan naar jouw vacature. Dat geldt van laag tot hoog opgeleid, van controller tot verpleegkundige. Sourcen is een vak met zijn eigen plek binnen recruitment zoals arbeidsmarktcommunicatie dat ook is. Optimaal sourcen is veel meer dan alleen een InMail versturen via LinkedIn of een ‘boolean search’ in Google.

De zogeheten sourcingsdruk staat met 35,6% op recordhoogte.

De zogeheten sourcingsdruk is met 35,6% in het vierde kwartaal van 2021 wederom toegenomen. Zowel ten opzichte van het kwartaal ervoor als ten opzichte van het jaar ervoor is er sprake van een flinke toename. Dat betekent dat nog niet eerder zoveel personen uit de Nederlandse beroepsbevolking werden benaderd door een werkgever of bureau voor een nieuwe baan. Waarschijnlijk ook ingegeven door de passiviteit van de beroepsbevolking (de lage arbeidsmarktactiviteit).

Interview met Laura Hoogendoorn, docent Bootcamp Sourcing & Search van de Academie voor AMC.

Belangrijke indicator

De sourcingsdruk is een belangrijke indicator van schaarste op de Nederlandse arbeidsmarkt. De sourcingsdruk voor specifieke beroepen kan worden achterhaald via het DoelgroepenDashboard en Giant. Maar als zoveel mensen benaderd worden voor een andere baan, hoe kun je je dan nog onderscheiden? Hoe zorg je dan dat het beste talent voor jóú kiest, als ze zoveel keus hebben?

Als jij de juiste aanpak en strategie hanteert laat talent zich wel vinden en verleiden.

In de praktijk blijkt: als jij de juiste aanpak en strategie hanteert laat talent zich wel vinden en verleiden. Tijdens de tweedaagse training Optimaal Sourcen van talent leer je de geheimen van hoe je dat het best kunt aanpak.

Samen voordeliger!

De investering voor deze tweedaagse is € 1.495,00 exclusief BTW. Dit is inclusief:

  • Trainingspagina met alle materialen
  • Deelnamecertificaat
  • Lunches, tussendoortjes en drankjes

De investering voor deze tweedaagse is 1.495 euro bij één persoon en 2.700 euro bij twee personen van dezelfde organisatie (alle vermelde tarieven zijn exclusief BTW). Gebruik hiervoor bij inschrijving met 2 personen de kortingscode combi-ss (niet in combinatie met andere kortingen).

Belangrijkste informatie op een rij

Wanneer:

30 maart en 6 april 2022 (9:30-17:00)

Investering:

€1.495,- (2e persoon 25% korting)

Locatie:

Het Industriegebouw
Goudsesingel 80
3011 KD Rotterdam

Alle informatie
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners