Twee nieuwe programma’s over werk gelanceerd

Peter Boerman Op 05 november 2014
Gem. leestijd < 1 minuut 1931x gelezen
Deel dit artikel:
Twee nieuwe programma’s over werk gelanceerd

Opvallend: op dezelfde dag, 5 november, gingen twee nieuwe video-programma’s over werk van start; 1 op tv, 1 online.

De wereld van werk blijkt dus niet alleen iets om leuk over te schrijven en te lezen, maar ook op andere manieren mediageniek.

In de eerste plaats is daar Baanbrekers, op prime-time, op Nederland 2, of NPO2, zoals dat tegenwoordig heet. Gepresenteerd door Dyanne Beekman en – what’s in a name? – Bas van Werven. In dat programma wordt op zoek gegaan naar kandidaten voor moeilijk in te vullen vacatures. Baanbrekers is overigens niet zomaar een tv-programma. Dat kan niet meer tegenwoordig. Nee, het is ‘een multimediaal platform op televisie, internet, radio en print dat alle aspecten van die haperende arbeidsmarkt inzichtelijk maakt’, aldus de makers ervan, Avrotros. Bekijk hier de oproep voor deelnemers:

Minutes on Career

Toeval of niet, op dezelfde 5 november ging ook een ander programma van start: online talkshow Minutes on Career, een circa 20 minuten durend programma over werk, carrière en de arbeidsmarkt. Minutes On Career, mede mogelijk gemaakt door vacaturesite Jobbird.com, richt zich op studenten, starters en (young)professionals, actief en latent werkzoekenden.

Minutes On Career claimt met de talkshow ongeveer 1 miljoen mensen te gaan bereiken, onder meer doordat de show redelijk prominent te zien is op de homepage van Jobbird.com. De show is ontwikkeld naar een idee van Nigaio Wijnen. De eerste aflevering gaat over topvrouwen, en bevat onder meer bijdragen van Truus de Rooij en Zakenvrouw van het Jaar 2012, Jacqueline Zuidweg.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners