Twitter lanceert weer Europese banenmarkt

Peter Boerman Op 04 mei 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 1798x gelezen
Deel dit artikel:
Twitter lanceert weer Europese banenmarkt

Het succes van vorig jaar leidt ertoe dat Twitter opnieuw een virtuele Europese banenmarkt organiseert.

Op donderdag 19 mei worden met de hashtag #JouwBaan werkgevers en werkzoekenden over heel Europa weer met elkaar in contact gebracht.

CV in 140 tekens

Gedurende de hele dag tweeten bedrijven uit allerlei sectoren en landen in Europa hun vacatures in een poging om de beste kandidaten te vinden. Werkzoekenden worden opgeroepen om hun cv in 140 tekens of minder te tweeten. Ook tweeten experts op het gebied van werkgelegenheid en opleiding op deze dag tips en hints over online netwerken en hoe je droombaan binnen te halen.

Specifieke hashtags

De hashtag om in Nederland mee te kunnen doen is #JouwBaan. Bedrijven worden ook aangemoedigd om sectorspecifieke hashtags (zoals #Marketing #Bouw #Financieel) en/of de locatie van de baan (#Amsterdam #DenBosch #Utrecht) aan de tweets toe te voegen, om het zo makkelijk mogelijk te maken voor werkzoekenden om hen te vinden.

Foto via Flickr.com

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners