UMC Utrecht 'scrumt' zichzelf naar nieuwe vacaturesite

Peter Boerman Op 15 januari 2016 Gem. leestijd 1 min1244x gelezen
Deel dit artikel:
UMC Utrecht 'scrumt' zichzelf naar nieuwe vacaturesite

Door multidisciplinair met elkaar te ‘scrummen’ heeft het UMC Utrecht zijn vacaturesite weten te vernieuwen.

Het academisch ziekenhuis heeft jaarlijks zo’n 1.000 vacatures. Niet alleen voor verpleegkundigen, artsen en onderzoekers, maar bijvoorbeeld ook voor ICT’ers, bedrijfskundigen en schoonmakers. Met de vernieuwde site wil het ziekenhuis toekomstige medewerkers niet alleen informeren en verleiden, maar ook zo snel mogelijk naar de juiste baan leiden.

umc1

Nu ook responsive

De vorige site trok al ruim 45 duizend bezoekers per maand. Toch waren verbeteringen nodig, vond het ziekenhuis, bijvoorbeeld in de structuur en toegankelijkheid. Ook moest de nieuwe huisstijl, die het UMC Utrecht alweer twee jaar voert, nog worden doorgevoerd. Daarnaast was de site nog niet responsive. Dat is nu dus allemaal aangepast.

Grote foto’s

Op de nieuwe site zijn bovendien vrijwel alle afdelingen in beeld gebracht; geen functie ontbreekt. Er zijn grote foto’s gebruikt, plus bijvoorbeeld de ‘Anatomie der vernieuwing’, een opvallende tool, waarbij de bezoeker aan de hand van een menselijk lichaam inzicht krijgt in waar het ziekenhuis allemaal mee bezig is.

umc 2

Twee soorten bezoekers

De site is gemaakt voor twee soorten bezoekers. Dat zijn in de eerste plaats mensen die concrete vacatures zoeken. Zij vinden direct de beschikbare functies. De tweede groep zijn bezoekers die meer algemeen geïnteresseerd zijn in het UMC Utrecht als potentiële werkgever. Zij krijgen inkijkjes in allerlei afdelingen, maken kennis met het onderzoek en ontdekken wat functies in de praktijk inhouden.

 

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency