Uniek vacaturevolume intermediairs en werkgevers

Werf& gastredacteur Op 12 juni 2012
Gem. leestijd 3 min 3008x gelezen
Deel dit artikel:

Het aantal unieke vacatures is in de afgelopen 3 maanden met bijna 12% gestegen ten opzichte van de drie maanden ervoor. Echter ligt het aantal unieke vacatures wel 12% lager dan in die periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, de grootste online database van Nederlandse vacatures.

Unieke vacatures per maand

Het aantal unieke vacatures van intermediairs is iets harder gestegen in de afgelopen drie maanden dan dat van de directe werkgevers (12% vs 11%). Onderstaande grafiek toont het aantal unieke vacatures per maand van intermediairs en werkgevers. De aantallen vacatures bewegen zich vrijwel hetzelfde. De vacaturevolumes van intermediairs tonen grotere pieken en dalen.

                   

Unieke vacatures vacatures per maand van intermediairs en werkgevers, periode mrt-mei 2012.  Bron: Jobfeed

Top 10 werkgevers en intermediairs

Jobfeed toont de top 10 van werkgevers en intermediairs op basis van het aantal unieke vacatures geplaatst in de afgelopen drie maanden. Rabobank blijft de nummer 1 positie houden. Jumbo is daarna de werkgever met het meeste aantal geplaatste vacatures.

Directe werkgevers Intermediairs
Rabobank   (1) Randstad   (1)
Jumbo   Supermarkten (4) Tempo-Team   (2)
Cofely (2) Start   People (3)
PostNL (7) Adecco (4)
Detailresult   (3) Olympia   Uitzendbureau (6)
Alliander   (6) Creyfs   Uitzendbureau (8)
AkzoNobel   (10) Manpower   (11)
s Heeren   Loo (5) StudentenWerk   (5)
Centric   (30) Zorgwerk   (17)
Achmea   (24) Unique   Uitzendburo (7)

Top 10 adverteerders: directe werkgevers en intermediairs. Gerangschikt naar aantal unieke vacatures in de periode mrt ’12 – mei ’12 (dec ’11 – feb ’12). Bron: Jobfeed

Centric en Achmea zijn nieuw in de top 10. Capgemini stond vorig kwartaal nog op plek 8 van bedrijven met de meeste unieke vacatures. Dit kwartaal heeft Capgemini 50% minder vacatures en beland op plaats 50.

Top 10 nieuwkomer: Zorgwerk

Bij de uitzend- en werving&selectiebureaus blijft de top 4 gelijk. Nummer 5 Studentenwerk is met een daling van 13% in aantallen vacatures gedaald naar de 9e plek. Een opvallende verschijning is Zorgwerk, het uitzendbureau in de zorg en welzijn. Zij stijgt met 107% van de 17e plaats naar de 9e plaats en is nieuw in de top 10.

Over Analytics by Jobfeed

Analytics by jobfeedIn de Werf& rubriek Analytics by Jobfeed komt iedere maand een van de drie onderwerpen aan bod: marktaandeel jobboards per kwartaal, aantal vacatures per doelgroep per kwartaal en meest postende werkgevers en intermediairs per kwartaal. Door ieder kwartaal terug te kijken op het vorige kwartaal is de ontwikkeling goed in kaart te brengen.

De cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed. Jobfeed is de informatiebron voor HR professionals en verzamelt wekelijks ruim 58.000 nieuwe vacature-uitingen die op het Nederlandse web verschijnen. Jobfeed is een initiatief van Textkernel BV, softwareleverancier van CV parsing en Search & Match oplossingen.

 

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners