Utrechtse jongeren gaan andere jongeren helpen naar baan

Peter Boerman Op 25 januari 2015 Gem. leestijd 1 min2081x gelezen
Deel dit artikel:
Utrechtse jongeren gaan andere jongeren helpen naar baan

Opvallend initiatief in de regio Utrecht: een CareerClub van zo’n 20 jongeren gaat ongeveer 200 andere jongeren helpen op weg naar een baan.

Dinsdag 27 en woensdag 28 januari start de eerste selectie van kandidaten voor de CareerClub. Die selectie vindt plaats door drie mannen: Henkjan Smits (bekend als tv-presentator en nu onder meer talentcoach bij Business X Factor), René Savelberg (voormalig ceo McDonald’s Nederland en nu ondernemer via onder meer McSense Business Accelorators) en Martijn Smit (de cso van Werken.FM, en initiatiefnemer van de actie).

Intensief programma

De jury van drie selecteert dinsdag en woensdag uit een groep van zo’n 60 werkloze jongeren ongeveer 20 zogeheten CareerClub Consultants. Wie uitverkoren wordt als consultant, krijgt eerst vier weken een intensief trainingsprogramma, waarin hij of zij alle fijne kneepjes van de arbeidsbemiddeling leert. Ook moeten de consultants, zelf ook allemaal nog geen 27 jaar, in die tijd een plan van aanpak ontwikkelen, want in de acht weken erna krijgen ze te maken met ruim 200 jongeren die ze moeten begeleiden naar een duurzame arbeidsplaats.

Unieke werkervaring

‘Jongeren kunnen op unieke wijze veel werkervaring opdoen, hun management- en ondernemersvaardigheden inzetten en sociaal maatschappelijk bezig zijn’, zegt Martijn Smit. ‘Met hun inzet zullen zij ruim 200 jongeren aan een baan trachten te helpen. Ideeën én uitvoering komen vanuit de jongeren zelf, zij staan het dichtst bij de belevingswereld van de werkzoekende jongeren.’

ESF-gelden

De CareerClub, waar ook Artra Arbeidsbemiddeling en Mobility@Work aan meedoen, is een van de initiatieven vanuit het Aktieplan Jeugdwerkloosheid en wordt gesubsidieerd met ESF-gelden.

Foto via Flickr.com

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency