Utrechtse jongeren gaan andere jongeren helpen naar baan

Peter Boerman Op 25 januari 2015
Gem. leestijd < 1 minuut 2083x gelezen
Deel dit artikel:
Utrechtse jongeren gaan andere jongeren helpen naar baan

Opvallend initiatief in de regio Utrecht: een CareerClub van zo’n 20 jongeren gaat ongeveer 200 andere jongeren helpen op weg naar een baan.

Dinsdag 27 en woensdag 28 januari start de eerste selectie van kandidaten voor de CareerClub. Die selectie vindt plaats door drie mannen: Henkjan Smits (bekend als tv-presentator en nu onder meer talentcoach bij Business X Factor), René Savelberg (voormalig ceo McDonald’s Nederland en nu ondernemer via onder meer McSense Business Accelorators) en Martijn Smit (de cso van Werken.FM, en initiatiefnemer van de actie).

Intensief programma

De jury van drie selecteert dinsdag en woensdag uit een groep van zo’n 60 werkloze jongeren ongeveer 20 zogeheten CareerClub Consultants. Wie uitverkoren wordt als consultant, krijgt eerst vier weken een intensief trainingsprogramma, waarin hij of zij alle fijne kneepjes van de arbeidsbemiddeling leert. Ook moeten de consultants, zelf ook allemaal nog geen 27 jaar, in die tijd een plan van aanpak ontwikkelen, want in de acht weken erna krijgen ze te maken met ruim 200 jongeren die ze moeten begeleiden naar een duurzame arbeidsplaats.

Unieke werkervaring

‘Jongeren kunnen op unieke wijze veel werkervaring opdoen, hun management- en ondernemersvaardigheden inzetten en sociaal maatschappelijk bezig zijn’, zegt Martijn Smit. ‘Met hun inzet zullen zij ruim 200 jongeren aan een baan trachten te helpen. Ideeën én uitvoering komen vanuit de jongeren zelf, zij staan het dichtst bij de belevingswereld van de werkzoekende jongeren.’

ESF-gelden

De CareerClub, waar ook Artra Arbeidsbemiddeling en Mobility@Work aan meedoen, is een van de initiatieven vanuit het Aktieplan Jeugdwerkloosheid en wordt gesubsidieerd met ESF-gelden.

Foto via Flickr.com

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners