Vacatureleed bij Defensie

Redactie Op 08 september 2008 Gem. leestijd 2 min4746x gelezen
Deel dit artikel:

Het is geen wonder dat Defensie kampt met 7.000 openstaande vacatures. Defensie houdt onvoldoende rekening met de huidige situatie op de arbeidsmarkt, betoogt recruitmentdeskundige Koos van Leeuwen in de nieuwste Werf&.

In  1996 werd de opkomstplicht in Nederland afgeschaft. Vanaf dat moment begon de Krijgsmacht met zijn eigen werving van een beroepsleger.  Vanaf het begin ontstonden er personeelstekorten en deze zijn opgelopen tot meer dan zevenduizend vacatures vandaag. Hoe is dat mogelijk?

Koos van Leeuwen, die bij de verzelfstandiging van KPN hoofd van de recruitmentafdeling was en tegenwoordig werkzaam is als zelfstandig adviseur, stelt dat de oplopende tekorten zijn te wijten aan de traditionele aanpak van Defensie. Ze laten zich door bureaus aan het handje nemen, en voeren grote campagnes uit. ‘Da’s schieten met hagel’. Terwijl het hele wervingsproces is ingesteld op de organisatie, in plaats van op de hedendaagse sollicitant.

Van Leeuwen in Werf&: ‘Op alle wervingswebsites van de Krijgsmacht is te vinden dat sollicitanten rekening moeten houden met een selectieprocedure die drie maanden duurt. En gedurende die drie maanden moeten sollicitanten ook beschikbaar zijn.  Nog los daarvan, dat die periode sowieso veel en veel te lang is, kan in werkelijkheid die procedure echter nog een stuk langer zijn.  De drie maanden zijn namelijk de periode zoals de Krijgsmacht die ziet. Dat is gerekend van de ontvangst van de sollicitatie tot het moment waarop de feitelijke beslissing tot in dienst treden wordt genomen. Het doet er dus niet toe hoe lang de procedure werkelijk duurt, het gaat erom wat je meldt.’

Het nieuwe nummer van Werf& verschijnt 25 september. Wilt u dit nummer niet missen, neem dan nu een (proef)abonnement.

Tags:
Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency