Dat kon niet uitblijven natuurlijk: vacatures voor een Pokémon-trainer

Peter Boerman Op 14 juli 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 2290x gelezen
Deel dit artikel:
Dat kon niet uitblijven natuurlijk: vacatures voor een Pokémon-trainer

Een hype is geen hype zonder dat er ook vacatures bij zijn, zo lijkt het. En dus zoekt YoungCapital nu heuse Pokémon-trainers.

Het Hoofddorpse bedrijf, voorheen bekend als StudentenWerk, noemt het zelf ‘de leukste vakantiebaan van deze zomer’. De uitzender zoekt per direct flexibel inzetbare trainers die de ‘Pokéstops’ in de Nederlandse studentensteden in kaart kunnen brengen, in het spel Pokémon Go. De trainer wordt uitbetaald in zogeheten Pokécoins.

200.000 keer gedownload

Het spel Pokémon Go, waarmee je in real life virtuele poppetjes kunt vangen, is in Nederland in net iets meer dan een week meer dan 200.000 keer gedownload. Voor de fervente spelers zijn de Pokéstops in hun eigen omgeving allang oud nieuws. Daarom wil YoungCapital de Pokémontrainers inzetten om de Pokémon-lokpunten voor iedereen in kaart te brengen, in alle steden waar het bedrijf een vestiging heeft. Met deze informatie kunnen kandidaten die op gesprek komen op een vestiging, van tevoren de route met de meeste Pokéstops uitstippelen, zo is het idee.

Flexibel en sportief

De ideale Pokémontrainer is flexibel, sportief en heeft diepgaande kennis van Pokémon Go, aldus YoungCapital. Solliciteren kan via de vacature op de website. Met een videomotivatie kan de kandidaat zijn of haar sollicitatie extra kracht bijzetten.

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners