Home Arbeidsmarktcommunicatie Vacatures staan steeds langer open (en 5 tips om daar iets tegen...

Vacatures staan steeds langer open (en 5 tips om daar iets tegen te doen)

1.102 keer
1
open vacatures

Ruim een kwart van de vacatures staat tegenwoordig meer dan 60 dagen open, meldde Indeed deze week. De vacaturezoeksite geeft ook tips wat ertegen te doen is.

Vooral in Gelderland hebben werkgevers moeite om posities vervuld te krijgen, zo blijkt: daar is na 60 dagen nog voor maar liefst 28,8 procent van de vacatures geen geschikte kandidaat gevonden. Noord-Holland (28,0%) en Utrecht (27,9%) doen daar qua onvervulde vacatures overigens nauwelijks voor onder.

Wijkverpleegkundigen: 72% na 60 dagen nog open

Per beroepsgroep ontstaat nog eens een ander beeld. Zo blijken wijkverpleegkundigen helemaal moeilijk te vinden: van de vacatures in Noord-Holland voor die groep is na 60 dagen nog maar liefst 72 procent (!) niet vervuld. “Deze cijfers maken duidelijk dat er een mismatch is op de Nederlandse arbeidsmarkt”, zegt Sander Poos, managing director van Indeed in de Benelux.

Open eens ergens anders een vestiging 

“Bedrijven moeten verder kijken dan alleen het aantal werkzoekenden in een bepaalde regio”, raadt hij aan. “Ze moeten ook kijken naar het soort werkzoekenden. Bedrijven op zoek naar ingenieurs doen er bijvoorbeeld goed aan zich te richten op gebieden met een sterke technische focus, zoals Eindhoven of Twente. Door er bijvoorbeeld een vestiging te openen of door het mogelijk te maken om op afstand te werken.”

5 tips voor beter scorende vacatures

indeed 5 tips vacaturesDe resultaten van het Indeed-onderzoek zijn vergelijkbaar met CBS-onderzoek, dat onlangs concludeerde dat het Nederlandse bedrijfsleven moeite heeft geschikt personeel te vinden.

In een recent verschenen e-book geeft de vacaturezoekmachine 5 nadere tips om de open plekken sneller gevuld te krijgen. Die 5 tips, samengevat:

  1. Test continu je vacatureteksten
  2. Stroomlijn het sollicitatieproces (ook voor mobiel)
  3. Verbeter je werkgeversmerk (en zorg voor reviews van kandidaten)
  4. Investeer in de juiste kandidaten bereiken
  5. Gebruik data om je inspanningen te evalueren en te verbeteren.

Alle tips?

Benieuwd naar de precieze uitwerking van deze 5 tips? Vraag dan nu het gratis e-book aan.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here