Vacatures & vindbaarheid (whitepaper)

Redactie Op 28 augustus 2015
Gem. leestijd 2 min 2178x gelezen
Deel dit artikel:
Vacatures & vindbaarheid (whitepaper)

Heb je een vacature? Dan wil je die natuurlijk zo snel mogelijk invullen met een passende kandidaat. Dat spreekt voor zich. Maar je vindt pas een kandidaat nadat de kandidaat jouw vacature gevonden heeft!

Hoe zorg je er eigenlijk voor dat die vacature ook daadwerkelijk gevonden wordt op internet? In de gratis whitepaper ‘Vacatures & vindbaarheid’ geven we je 12 tips en concrete tools waarmee je je vacatures meer onder de aandacht kunt brengen. Twee tips geven we hier alvast weg…

Tip: Zorg voor Google indexeerbare vacaturepagina’s

Om gevonden te kunnen worden door Google, is het noodzakelijk dat Google je vacaturepagina kan ‘lezen’. Een voor Google goed leesbare vacaturepagina is opgebouwd in nette html-code en beschikt over de juiste zoekwoorden. Veel bedrijven bieden hun vacatures nog regelmatig aan als een PDF-document. Een gemiste kans dus!

Gebruik je een ATS of ben je van plan om een recruitmentsysteem te gaan gebruiken? Let dan ook goed op! Sommige leveranciers van recruitment software integreren de vacaturelijsten op websites door middel van zogenaamde iframes. Deze site-in-een-site techniek is goedkoop en snel te implementeren, maar heeft één groot probleem: Google – en alle andere zoekmachines – zien de inhoud van een iframe niet. Vacatures worden met deze techniek dus nooit geïndexeerd. Houd hier rekening mee bij het kiezen van een recruitmentsysteem!

Tip: Mobielvriendelijkheid speelt rol in Google ranking

Mobielvriendelijkheid van een site speelt sinds april 2015 ook een rol in de ranking algoritmes van Google. Dit betekent dat een site die niet geoptimaliseerd is voor mobiel, lager komt te staan in de zoekresultaten van Google. Om je vacatures goed vindbaar te maken, is het nu dus nóg meer van belang dat je site mobielvriendelijk is.

Download het rapport

Wil je alle tips lWhitepaper Vacatures & vindbaarheidezen? Download hier de gratis whitepaper ‘Vacatures & vindbaarheid’.

Over Hireserve

Hireserve biedt een modern alles-in-1 Applicant Tracking Systeem (ATS) dat je ondersteunt in alle stadia van het recruitmentproces. Meer weten? Ga naar www.hireserve.nl

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners