Vacatures weer op niveau van voorjaar 2011

Peter Boerman Op 06 december 2011
Gem. leestijd 2 min 3300x gelezen
Deel dit artikel:

Start People nummer 1 adverteerder op internetHet totaal aantal vacatureplaatsingen in de afgelopen drie maanden is met 10% gestegen ten opzichte van de drie maanden ervoor. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, de grootste online database van Nederlandse vacatures. Rabobank en Start People plaatsten wederom de meeste vacatures.

Aantal vacatureplaatsingen

Hieronder staat een grafiek met het aantal vacatureplaatsingen uitgesplitst naar intermediairs en directe werkgevers.

Aantal vacatureplaatsingen van intermediairs en directe werkgevers. Bron: Jobfeed Analytics

Het totaal aantal vacatureplaatsingen is met 10% gestegen ten opzichte van de drie maanden daarvoor. Hierdoor is het aantal vacatureplaatsingen weer op hetzelfde niveau als voor de zomer.

Top 10 werkgevers en intermediairs

Om een inzicht te krijgen in de grootste adverteerders in de markt, toont Jobfeed top 10 ranglijsten, geschikt naar werkgevers en intermediairs.

Directe werkgevers

Rabobank (1)

Detailresult Groep (11)

Capgemini Nederland (24)

Dekamarkt (6)

Alliander (3)

ING (16)

Intersport (2)

Laurens (4)

’s Heeren Loo (13)

Deloitte (33)

Intermediairs

Start People (1)

Randstad (2)

Tempo-Team (3)

Unique Uitzendburo (4)

Vitae (7)

Creyfs Uitzendbureau (5)

Continu Engineering (6)

Adecco (8)

Personato (13)

Independent recruiters (10)

Directe werkgevers en intermediairs gerangschikt naar aantal vacatureplaatsingen in de periode sept ’11 – nov ’11 (Tussen haakjes erachter staat de ranking in de periode juni ’11 – aug ’11).

Bron: Jobfeed Analytics

In de top 10 lijst van intermediairs is weinig veranderd. Personato is de top 10 binnengedrongen ten koste van Timing Uitzendbureau. Vitae is naar de vijfde plek geklommen.  Aan de werkgevers kant staat Rabobank nog steeds veruit bovenaan. Philips is uit de top 10 verdwenen en staat zelfs niet meer in de top 50. ING daarentegen staat op basis van de nieuwe vacatureplaatsingen weer in de top 10.

Over Analytics by Jobfeed

In de Werf& rubriek Analytics by Jobfeed komt iedere maand een van de drie onderwerpen aan bod: marktaandeel jobboards per kwartaal, aantal vacatures per doelgroep per kwartaal en meest postende werkgevers en intermediairs per kwartaal. Door ieder kwartaal terug te kijken op het vorige kwartaal is de ontwikkeling goed in kaart te brengen.

Analytics by jobfeedDe cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed. Jobfeed is de informatiebron voor HR professionals en verzamelt wekelijks ruim 50.000 nieuwe vacature-uitingen die op het Nederlandse web verschijnen. Jobfeed is een initiatief van Textkernel BV.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners