Vacaturesite voor Participatiewet van start

Peter Boerman Op 15 januari 2015
Gem. leestijd 2 min 5358x gelezen
Deel dit artikel:
Vacaturesite voor Participatiewet van start

Vier weken geleden was er nog geen eens een idee, maar nu is al de eerste vacaturebank voor de doelgroep van de Participatiewet live. 

Participatiewerkt.nl biedt werkgevers een podium om te laten zien welke acties zij nemen om te voldoen aan de sinds 1 januari ingegane Participatiewet. Dat varieert van het plaatsen van vacatures tot en met bedrijfsprofielen, open sollicitatiemogelijkheden en nog veel meer, aldus oprichter Geert-Jan Waasdorp.

Ambitieuze doelstelling

Participatiewerkt.nl wil een bijdrage leveren aan de realisatie van de zeer ambitieuze doelstelling van de wet: in 2025 moeten maar liefst 125.000 arbeidsgehandicapten extra aan het werk zijn. De site biedt daartoe bedrijfspresentaties, vacatures en nieuws op het gebied van de wet, die zich richt op Wajongers, mensen in de bijstand of met een WSW-indicatie.

Veel eenvoudiger

‘Participatiewerkt.nl geeft werkgevers de mogelijkheid direct te werven en open sollicitaties binnen te krijgen. Ze kunnen daarmee gericht werken aan het doel om het door de wet voorgeschreven quotum werknemers met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. En voor werknemers wordt het zoeken naar de voor hen geschikte en bedoelde vacatures veel eenvoudiger’, aldus Waasdorp.

participatiewerkt schoenen

Meer bij de samenleving betrekken

‘Het zou prachtig zijn als Nederland in staat is om een groep die nu heel graag wil werken, maar
die slechts een beperkte kans heeft op de arbeidsmarkt, de komende jaren meer bij de samenleving te betrekken’, zegt Waasdorp. ‘Daaraan willen we met participatiewerkt.nl graag een bijdrage leveren. Het is een modern vacatureplatform waar vraag en aanbod elkaar kunnen vinden met als doel om een succes te maken van de Participatiewet. Het is de eerste vacaturesite in Nederland die zich hier 100% op richt.’

Eerst podium voor werkgevers

In eerste instantie zal participatiewerkt.nl vooral een podium voor werkgevers zijn, zegt de initiatiefnemer. ‘Maar in de loop van de komende maanden zullen ook werkzoekenden de mogelijkheid krijgen zich via de website te presenteren aan potentiële werkgevers.’

Gratis webinar

Waasdorp wil overigens niet alleen met de site participatiewerkt.nl een succes van de Participatiewet maken. Hij is bijvoorbeeld ook organisator van een (gratis) webinar op 9 februari, waar werkgevers te horen kunnen krijgen hoe ze succesvol invulling aan de wet kunnen geven.

In dat webinar wordt onder meer stil gestaan bij de volgende vragen:

  • Wat betekent de Participatiewet in termen van de inrichting van arbeidsvoorwaarden, pullfactoren, de inzet van HR instrumenten e.d.
  • Hoe definieer ik kansrijke en matchbare vacatures en profielen?
  • Op welke manieren profileer ik mij aantrekkelijk naar de doelgroep?
  • Welke wervingsmanieren kan ik succesvol inzetten?
  • Hoe vind ik de beste kandidaten?
  • Tips voor de arbeidsmarktcommunicatie en recruitmentsite

Download hier de Brochure Participatiewerkt.nl

Bekijk hier de uitnodiging voor het webinar

Of lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners