Vacaturetestdagen van start

Redactie Op 19 januari 2009
Gem. leestijd < 1 minuut 2134x gelezen
Deel dit artikel:

testdagenOp 12 januari 2009 gingen de Vacaturetestdagen van start. De Vacaturetestdagen eindigen op 26 januari om 24:00 uur. Tijdens deze 2 weken kunnen werkgevers op de website van de Vacaturetestdagen een vacature uploaden. Deze vacature wordt vervolgens door een team van experts op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie beoordeeld op een vijftal dimensies en 13 onderliggende aspecten. Deze variëren van ‘stopping power’ en logische opbouw tot en met het gebruik van kritische wervingsfactoren en de aanwezigheid van een ‘call to action’.

Meer rendement vacatures

Het doel van de Vacaturetestdagen is om werkgevers meer inzicht te bieden in de wervingskracht van vacatures. Meestal wordt de effectiviteit van vacatures gerelateerd aan de media die worden ingezet om de vacatures aan de man te brengen (het bereiken van mensen). De werkelijke effectiviteit ligt meer in de opzet, opmaak, boodschap en wervingskracht van de advertentie (het bewegen van mensen). Middels de vacaturetestdagen krijgen werknemers meer inzicht in hoe ze relatief eenvoudig de effectiviteit van hun arbeidsmarktcommunicatie kunnen verbeteren.

Deelname aan de Vacaturetestdagen is gratis. De eerste 500 beoordelingsrapporten worden op 2 februari 2009 verstuurd naar de deelnemers.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners