Vakantieregels mooie scoringskans in werving

Peter Boerman Op 25 april 2013
Gem. leestijd 2 min 2295x gelezen
Deel dit artikel:

Vakantieregels mooie scoringskans in wervingSinds vorig jaar zijn de regels voor vakantieopname flink gewijzigd. De vakantiewet maakt onderscheid tussen de ‘houdbaarheid’ van wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen. Kies je voor strikte of juist soepele handhaving van de regels? En wat straalt dat uit naar je huidige en toekomstige personeel?

Wettelijk en bovenwettelijk

In Nederland heeft een werknemer recht op vakantie. Bij een voltijds dienstverband zijn dit 20 vakantiedagen. Deze vakantiedagen zijn beperkt houdbaar: ze vervallen een half jaar na het verstrijken van het opbouwjaar. Veel werknemers hebben echter meer vakantiedagen, bijvoorbeeld omdat dat in de collectieve arbeidsovereenkomst is afgesproken. Dit zijn de bovenwettelijke vakantiedagen en die hebben geen vervaltermijn, maar verjaren in principe na vijf jaar.

Strikt systeem

Kiest de werkgever ervoor om een strikt vakantiedagenregime te hanteren, dan is een goed registratiesysteem noodzakelijk. Dan weet elke werknemer waar hij aan toe is en kan het niet zomaar gebeuren dat die dagen onbedoeld vervallen of verjaren. Een Nederlandse werknemer is gehecht aan zijn vrije dagen en miscommunicatie hierover leidt regelmatig tot een arbeidsconflict.

Soepele houding

Maar de werkgever kan ook kiezen voor een soepel systeem. De vakantiewetgeving (artikel 7:640a van het Burgerlijk Wetboek) biedt de werkgever de mogelijkheid om in het voordeel van de werknemer af te wijken van de regels. Veel werkgevers hebben hier al dankbaar gebruik van gemaakt, want het is vaak een hele toer om de vakanties van werknemers zo te plannen dat iedereen zijn dagen opneemt vóór ze vervallen.

Communicatiekeuze: strikt of soepel over vakantie?

De vernieuwde vakantieregels dwingen een werkgever om een communicatiekeuze te maken: kies je voor strikte handhaving van de regels of ga je er soepeler mee om? Een aantrekkelijke werkgever doet niet moeilijk over de houdbaarheid vakantiedagen. Die gaat hier juist soepel mee om. Hiermee voorkomt de werkgever aanvaringen over de houdbaarheid van vakantie en voorkomt hij bovendien een hoop administratieve rompslomp. Vakantiedagen zijn een belangrijke arbeidsvoorwaarde, waarmee je gemakkelijk punten scoort voor goed werkgeverschap!

Deze bijdrage is geleverd door Mirjam Adriaanse namens het HR-Communicatie Netwerk.

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners