‘Vette techniek’ bij Defensie moet sollicitanten overtuigen

Peter Boerman Op 15 december 2014
Gem. leestijd 2 min 3867x gelezen
Deel dit artikel:
‘Vette techniek’ bij Defensie moet sollicitanten overtuigen

Met een speciale site en een paar coole filmpjes gaat Defensie het tekort aan technisch personeel te lijf.

In 2014 en 2015 hebben de krijgsmachtdelen van Defensie een aanzienlijk aantal technische vacatures te vervullen. Om zich te onderscheiden van alle andere werkgevers in de markt voor technici gooit Defensie iets in de strijd dat anderen nooit kunnen bieden: de naar eigen zeggen ‘vette techniek’. ‘Hightech materieel, zoals helikopters, pantservoertuigen, schepen en vliegtuigen. Deze enorme machines met allerlei technische uitdagingen vind je alleen bij Defensie’, aldus een persbericht dat hoort bij de nieuwe campagne voor technici, die deze week van start is gegaan.

Snelvuurkanon

Als technicus bij Defensie mag je bijvoorbeeld ‘sleutelen aan het 35mm snelvuurkanon van een CV90 pantservoertuig, de ruim 13.000 pk sterke motoren van een marinefregat of de Hellfire-raketten van een Apache gevechtshelikopter. Als technicus bij Defensie zorg je ervoor dat alles blijft rijden, vliegen, varen of werken zoals het moet.’

Filmpjes

Defensie wil met spannende filmpjes de technische doelgroep verder verleiden. Zo is er een speciaal filmpje voor de landmacht, dat momenteel op diverse momenten via tv wordt uitgezonden.

En er is ook een speciaal filmpje gemaakt voor technici bij de Marine:

Geblinddoekt uit een vliegtuig

Defensie is al langer bezig met video sollicitanten te trekken. Zo kwam er eind november ook al een stuntfilmpje online waarbij een geblinddoekte wingsuitvlieger door Air Controllers van de Luchtmacht veilig naar een plek op de grond werden begeleid. De vlieger, Sam Laming, sprong geblinddoekt op 2,1 kilometer hoogte uit het vliegtuig, en viel vervolgens met een snelheid van 278 kilometer per uur door het luchtruim, op weg naar vliegbasis Volkel. Na een vlucht van enkele minuten landt Laming precies op de vooraf gemarkeerde plek, de bulls eye.

Epke in een vliegtuig

In oktober was er al een filmpje waarbij de ‘vlucht’ van Epke Zonderland werd nagedaan in een vliegtuig.

Of het allemaal het gewenste effect heeft, moet nog worden afgewacht. Maar ‘vet’ is het in elk geval wel, dat zal waarschijnlijk zelfs de meest verstokte pacifist toegeven…

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners