Als deze video nog geen nieuwe meesters oplevert…

Peter Boerman Op 05 oktober 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 1098x gelezen
Deel dit artikel:
Als deze video nog geen nieuwe meesters oplevert…

Campagnes om meer meesters voor de klas te krijgen, hadden tot nu toe weinig effect.

Misschien dat deze video er wel eens verandering in kan brengen. In een bijzonder aanstekelijke video worden alle voordelen van meesters voor de klas uit de doeken gedaan.

Drie meesters als rapper

De clip is mede mogelijk gemaakt door de in de video prominent aanwezige Katholieke Pabo Zwolle. De drie ‘rappers’ in de clip zijn zelf alle drie (oud-)studenten van die Pabo. Meester Jesper, meester Menno en meester Mark, samen de groep DAS genoemd, gebruiken 5 oktober – de Dag van de Leraar – om aandacht te vragen voor het gebrek aan mannelijke onderwijzers.

das meesterlijk meesters

Meer kerels voor de klas

De ChristenUnie kwam eerder dit jaar in nieuws vanwege plannen die de partij samen met onderwijsorganisaties had gemaakt om ‘meer kerels voor de klas’ te krijgen. Was in 2000 nog 1 op de 4 onderwijzers man, in 2014 stonden er volgens de Dienst Uitvoering Onderwijs in het basisonderwijs 110.752 vrouwen voor de klas en 17.733 mannen: 86 om 14 procent. Op 17 procent van de basisscholen was zelfs geen enkele man te vinden.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners