Een ‘Virtueel Inhouse Event’, oftewel: EY leren kennen vanuit je luie stoel (EY)

Peter Boerman Op 08 maart 2017
Gem. leestijd 4 min 1292x gelezen
Deel dit artikel:
Een ‘Virtueel Inhouse Event’, oftewel: EY leren kennen vanuit je luie stoel (EY)

Waarom zou je een Inhouse Event niet ook online kunnen organiseren? Dat is precies wat ze bij EY gedacht hebben. En dus kunnen studenten deze week online kennismaken met de vloggers van EY en hun collega’s over de grens.

De case van EY is ingezonden in de categorie Arbeidsmarktcommunicatie voor de Werf& Awards 2017.

janneke vroom recruitment leader eyOmschrijving van de case

‘Kennismaken met EY was nog nooit zo makkelijk. Je hoeft er zelfs je luie stoel niet meer voor uit’, zegt Recruitment Leader Janneke Vroom over de ingezonden case. ‘Tijdens het Virtueel Inhouse Event krijg je vanaf je laptop, tablet of computer een prima indruk van onze organisatie en de mensen die er werken. En dat op een innovatieve én leuke manier. Dat wil zeggen: geen gekunstelde video’s, maar door middel van vlogs.’

Geïnteresseerde studenten kunnen op het event inloggen op een moment dat het hén uitkomt. Ze kunnen vlogs bekijken die zijn gemaakt door EY-medewerkers met verschillende studieachtergronden, die op verschillende afdelingen werken. Ook kunnen bezoekers de ‘Skype for business’-gesprekken bekijken met de EY-collega’s in het buitenland. En ze kunnen zich uitgebreid laten informeren over het sollicitatieproces bij het accountants- en advieskantoor. Of ze kunnen deelnemen aan een (live) chatsessie met de recruiters en andere medewerkers van EY.

‘Vanaf je bank ontdek je wat je bij EY kunt doen en bereiken. Je zult zien: dat is meer dan je denkt.’

‘Vanaf je bank of keukentafel krijg je zo een prima indruk van wie wij zijn en ontdek je tegelijkertijd wat je met jouw achtergrond, studie en talent bij EY kunt doen en bereiken’, zegt Vroom. ‘Je zult zien: dat is meer dan je denkt.

Het Virtueel Inhouse Event en de live chatsessies vinden/vonden plaats op dinsdag 7 maart (van 10.00–12.30 uur en van 19.00–21.30 uur) en op woensdag 8 maart (van 14.00–16.30 uur en opnieuw van 19.00–21.30 uur). ‘We richten ons met dit event op alle studenten’, zegt Vroom. ‘Op studenten met diverse achtergronden, en ook hoe ver je bent in je studie maakt niet uit. Doel is dan ook eerder ons employer brand versterken dan direct recruitment.’

Wat was de impact van de case?

Het bereik is extern behoorlijk groot geweest, aldus Vroom. ‘Voorbeeld van 1 Linkedin Post in Smarp op 22 februari: 86 Shares, 88 Clicks 88, 56.21K Reach, 77 Reactions (inclusief likes). Daarnaast hebben we campagne gevoerd op Facebook, Instagram (samen 37.000 mensen bereikt in een maand) en LinkedIn (data volgen nog). Je moest je inschrijven, dan kreeg je een inlogcode per e-mail. Dat heeft uiteindelijk geleid tot 150 inschrijvingen.’ En de eerste studenten die meededen reageerden ook erg enthousiast na het event, stelt Vroom.

‘De filmpjes zijn niet altijd perfect, soms trilt het beeld, soms kauwt een collega kauwgum’

Er was volgens haar bovendien ook intern een positieve impact te merken. ‘We zijn op het idee gekomen tijdens een brainstormsessie met EY-collega’s die aangaven dat het event vooral “echt” moest zijn, dus met echte medewerkers, hun echte verhaal en geen geregisseerde reclamefilmpjes. Dat is gelukt door EY-collega’s zelf vlogs te laten maken. De filmpjes zijn dan ook niet altijd perfect, soms trilt het beeld, of soms kauwt een collega kauwgum. De recruiters zelf spelen in het event een rol als gastvrouw of als razende reporter, maar altijd als zichzelf. Er komen in elk geval geen acteurs aan te pas.’

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Vroom: ‘Deze case moet winnen, vind ik, omdat te veel video’s van bedrijven te gekunsteld zijn. Dit besefte ik zelf ook toen ik filmpjes van de Big4 zat te bekijken op YouTube en zag hoe ze op elkaar leken. Het enige verschil leek: wel of geen stropdas. Door EY-medewerkers zelf te laten vloggen geef je een echt beeld van je organisatie. En uiteindelijk is dit toch wat je wilt zien als outsider. En doordat ze dit vanaf hun eigen keukentafel of bank kunnen bekijken, bereiken we ook studenten voor wie het net een te grote stap is om naar een fysiek inhouse event te gaan. Hiermee is het ook een early identification event. En doordat we dit met recruiters en met de praktijk van EY zelf gemaakt hebben, is het iets wat echt “echt” is en waar we ontzettend trots op zijn met z’n allen!’

‘Door zelf te vloggen geef je een echt beeld van je organisatie. Dat is toch wat outsiders willen zien’

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

Extern: MOOVS

Intern: Recruitment: Ruby Schmelzer, Valerie Rath, Nelleke Mensink, Annebel Ross, Anne Schruijer. Marketing: Chantal Orbon, Jacqueline de Vlieger, Jochem Hoogenboom.
De vloggers: Tim Sweep, Laura Dikker, Kris Langhorst, Dorien Bouwmeester, Maaike Dassen, Johannes Andriessen, Nicole Gertsen, Haala Aarab, Yanieke Slump, Rosa Haneveld.

werf& awardsOok kans maken op een Werf& Award 2017?

Wil jij de opvolger worden van Hunkemöller, Tata Steel, Albert Heijn of Philips? Stuur dan uiterlijk 10 maart 2017 vóór 17.00 jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor alle informatie op Werf& Awards.

Lees hier over andere inzendingen van de Werf& Awards:

werf& awards jobtalkOf nog even terugblikken op 2016?

Dit zijn de winnaars van de eerste Werf& Awards

 

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners