Volop aandacht op de radio voor Werf& Awards

Peter Boerman Op 09 juni 2016
Gem. leestijd 2 min 683x gelezen
Deel dit artikel:
Volop aandacht op de radio voor Werf& Awards

Op de radio was de afgelopen weken volop aandacht voor de Werf& Awards, die 16 juni voor het eerst in de geschiedenis worden uitgereikt.

In het programma Sebas & Dieteke in De Ochtenduren van Werken.FM (zelf ook een van de 16 genomineerden) waren de laatste tijd heel wat van de mede-genomineerden te gast om hun case toe te lichten. Een overzichtje, voor wie het allemaal nog eens wil terugluisteren…:

Aon

De relatief traditionele verzekeraar is wel degelijk innovatief, zo blijkt. Een moderne manier van onboarden leverde veel meer efficiëntie op dan verwacht, zo werd ook in de uitzending verteld.

Tata Steel

De staalreus uit IJmuiden sleepte liefst twee nominaties in de wacht (deze en deze). Op de radio vertelden Maarten Schouten en Edwin van der Sande over het hoe en waarom van de meerjarenstrategie die Tata Steel heeft uitgezet.

ANWB

De ANWB heeft een nieuw ontwikkeld employer brand, en de manier waarop dat is gegaan, is een nominatie waard voor de Werf& Awards. Een van de leuke gimmicks: de vacatures worden voorgelezen, als ware het file-informatie. Ricardo Risamasu vertelde op Werken.fm over de totstandkoming ervan.

Randstad Direct

Ook Randstad was in de uitzending met een nieuw match-algoritme van Randstad Direct dat kandidaten selecteert op basis van objectieve testdata, die toekomstig werksucces beter voorspellen. Dit algoritme levert een Top-30 die minimaal 6 geschikte kandidaten bevat.

Baker Tilly Berk

Een van de eerste radiogasten was Marlou Wisgerhof van Baker Tilly Berk, een landelijke accountancy- en belastingadviesorganisatie die focust op de publieke sector en de grotere MKB-bedrijven. Wisgerhof lichtte in de uitzending hun case toe, gericht op de instroom en het inwerken van personeel, en vertelde hoe zij dit hebben vormgegeven en waarom ze vindt dat dat wel een vakprijs verdient.

Albert Heijn

Een andere case die de eer te beurt viel in een uitzending bij Werken.FM te worden toegelicht, was die van Albert Heijn. Laura van der Zee en René Herremans van de supermarktketen en Jeroen Kneppers van Endouble waren te gast vanwege de nieuwe recruitmentwebsite die zij hadden ontworpen, die een positieve bijdrage levert aan het werkgeversmerk, de bezoekersaantallen en de (kwaliteit van) sollicitaties.

CAK

Sebas Krijgsman sprak in De Ochtenduren ook met Matthijs van der Linden, recruitment intelligence specialist bij het CAK. Het CAK won vorig jaar tijdens het eerste Recruitment Tech Event al de Recruitment Tech Award 2015 in de categorie ‘Best Case’ en is nu weer  genomineerd voor een van de allereerste Werf& Awards. Met een geïntegreerd online assessment voor het Klant Contact Center wist het CAK de selectie te optimaliseren en zo een goede match te maken met gemotiveerde kandidaten.

Werken.fm

Sebas & Dieteke spraken in De Ochtenduren met hun ‘eigen’ Martijn Smit over het Wat Nou Wajong Project, dat is genomineerd voor een Werf& Award in de categorie Arbeidscommunicatie, en dat samen met het UWV is vormgegeven.

Rijksoverheid

Beluister hier de case van de Rijksoverheid.

Philips

Hoor hier wat Philips over zijn case op de radio te vertellen had.

Alle 16 genomineerden

Eerst nog even kijken welke andere cases genomineerd zijn?

>> Hier staan ze alle 16 op een rijtje

Kom naar de uitreiking, bij Werf& Live!

De allereerste Werf& Awards uit de geschiedenis zullen op 16 juni worden uitgereikt tijdens Werf& Live. Op dit jaarcongres staan niet alleen de ingezonden cases centraal, maar is een programma samengesteld boordevol interessante recruitmentverhalen. Onder andere Glassdoor (voor het eerst in Nederland!), Sonos en Lidl doen een boekje open over hun ervaringen.

Mis niets en schrijf je nu nog in!

Foto via Flickr.com

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners