Vooral Belgen, Britten en Amerikanen willen best hier werken

Peter Boerman Op 07 april 2016
Gem. leestijd < 1 minuut 1705x gelezen
Deel dit artikel:
Vooral Belgen, Britten en Amerikanen willen best hier werken

Nederland behoort tot de 5 meest gewilde landen van Europa bij mensen die over de grens een baan zoeken.

De meeste werkzoekenden die naar Nederland komen, zijn Belgen, gevolgd door migranten uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, en daarna pas Duitsers en Fransen, blijkt uit het onderzoek ‘Europa in beweging’ van vacaturesite Indeed.

Uniek gepositioneerd

‘Nederland is uniek gepositioneerd als het erom gaat werkzoekenden aan te trekken, mede door de mate waarin flexibel werken hier is toegestaan’, aldus Sander Poos, Managing Director Benelux bij Indeed. ‘Daarnaast is Amsterdam internationaal bekend als een aantrekkelijke stad, die veel internationaal talent trekt.’

Wie wil er nou niet naar Nederland?

Van de werkzoekenden zoekt 34 procent een baan in het buitenland. Liefst 75 procent van hen doet dit in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland of België. Luxemburg, België en Nederland zijn de drie landen met de hoogste concentratie van inkomend zoekverkeer uit de EU15-landen. Het aantal geregistreerde buitenlandse immigranten vanuit EU-landen was het laagst in Roemenië (6 procent).

Goede positie

Opvallend in het onderzoek is dat de Beneluxlanden populair zijn – landgrootte zegt dus niets over de aantrekkelijkheid van de economie of arbeidsmarkt. Dit betekent dat werkgevers in deze landen een goede concurrentiepositie hebben om Europees talent aan te trekken, aldus Indeed.

Wie zoekt het meest?

Zoekopdrachten naar een baan over de grens: top-10 van landen die het meest online zoeken naar een baan in Nederland.

NL
1 België
2 Verenigde Staten
3 Groot-Brittannië
4 Duitsland
5 Frankrijk
6 Spanje
7 Italië
8 Curaçao
9 Polen
10 Turkije

Meer van zulke verhalen?

Lees elke week de Nieuwsbrief van Werf& en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment! Doe het nu, het is gratis en je mist nooit meer iets!

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners