Vooral techsector trekt talent van over de grenzen aan

Peter Boerman Op 13 augustus 2015
Gem. leestijd < 1 minuut 1343x gelezen
Deel dit artikel:
Vooral techsector trekt talent van over de grenzen aan

Het zijn met name technische en ICT-bedrijven die voor hun talent ook over de landsgrenzen heen kijken. En Fransen, Italianen, Oost-Europeanen en Russen maken daarbij de meeste kans op een baan in Nederland.

Dat blijkt uit een analyse van LinkedIn over de ‘netto migratie van talent’ in diverse landen in het tweede kwartaal van 2015.

Talentenmagneet VAE

De Verenigde Arabische Emiraten blijken daarin de grootste talentenmagneet, ruim voor Zwitserland en – opvallend genoeg: Saoedi-Arabië. Nederland heeft te maken met een minieme braindrain, terwijl België  net aan de goede kant van de score blijkt te zitten.

Fransen en Italianen

Nederland blijkt volgens LinkedIn vooral talent te hebben ‘gewonnen’ uit Frankrijk (een netto migratie van +22%), Italië (+18%), Oost-Europa en de Baltische Staten (+13%) en Rusland (+8%). Daarentegen ‘verloor’ Nederland talent aan Duitsland (een netto migratie van -22%), Australië (-13%), België (-10%), de Arabische Emiraten (-9%, wie zouden dat allemaal zijn?) en het Verenigd Koninkrijk (-9%).

Hallo techneuten, vaarwel ambtenaren!

In het tweede kwartaal gingen netto zo’n 300 professionals meer naar het buitenland toe dan dat er bij kwamen. Buitenlands talent gaat in Nederland vooral aan de slag in de technologie (software) sector. Nederland verloor vooral talent uit de overheids-, onderwijs- en non-profit-sector aan het buitenland. Maar ook professionals werkend in media & entertainment en de professionele dienstverlening emigreerden.

Lees ook

Foto boven via Flickr.com

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners