Home Onderzoek Vooral techsector trekt talent van over de grenzen aan

Vooral techsector trekt talent van over de grenzen aan

1.168 keer
1

Het zijn met name technische en ICT-bedrijven die voor hun talent ook over de landsgrenzen heen kijken. En Fransen, Italianen, Oost-Europeanen en Russen maken daarbij de meeste kans op een baan in Nederland.

Dat blijkt uit een analyse van LinkedIn over de ‘netto migratie van talent’ in diverse landen in het tweede kwartaal van 2015.

Talentenmagneet VAE

De Verenigde Arabische Emiraten blijken daarin de grootste talentenmagneet, ruim voor Zwitserland en – opvallend genoeg: Saoedi-Arabië. Nederland heeft te maken met een minieme braindrain, terwijl België  net aan de goede kant van de score blijkt te zitten.

Fransen en Italianen

Nederland blijkt volgens LinkedIn vooral talent te hebben ‘gewonnen’ uit Frankrijk (een netto migratie van +22%), Italië (+18%), Oost-Europa en de Baltische Staten (+13%) en Rusland (+8%). Daarentegen ‘verloor’ Nederland talent aan Duitsland (een netto migratie van -22%), Australië (-13%), België (-10%), de Arabische Emiraten (-9%, wie zouden dat allemaal zijn?) en het Verenigd Koninkrijk (-9%).

Hallo techneuten, vaarwel ambtenaren!

In het tweede kwartaal gingen netto zo’n 300 professionals meer naar het buitenland toe dan dat er bij kwamen. Buitenlands talent gaat in Nederland vooral aan de slag in de technologie (software) sector. Nederland verloor vooral talent uit de overheids-, onderwijs- en non-profit-sector aan het buitenland. Maar ook professionals werkend in media & entertainment en de professionele dienstverlening emigreerden.

Lees ook

Foto boven via Flickr.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here