Vraag naar recruiters in 1 jaar verdubbeld; en hun tarieven ook

Peter Boerman Op 14 oktober 2015
Gem. leestijd 3 min 6435x gelezen
Deel dit artikel:
Vraag naar recruiters in 1 jaar verdubbeld; en hun tarieven ook

De vraag naar recruiters blijft maar toenemen. In het derde kwartaal van 2015 steeg de vraag naar recruiters met 97% vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2014, en de vraag naar headhunters met 95%.

De vraag naar managers en personeelsfunctionarissen in de werving & selectie steeg zelfs nog sneller, respectievelijk met 147 en 215%. Met meer dan 3.000 vacatures in het derde kwartaal 2015 voor recruitmentfuncties is er sprake van een overspannen markt, mede gezien het beperkte aanbod in de door de crisis ook nog eens gekrompen doelgroep. Dit blijkt uit analyses van Intelligence Group in opdracht van de recent opgerichte Hogeschool voor Recruitment.

vacatures recruiters

De groei van een aantal recruitersfuncties, gemeten over 2 jaar, in beeld. Bron: bewerking van Jobfeed-data door Intelligence Group. Foto boven via Pixabay.

Stijgende uurtarieven

Facebook-20150930-083005De krapte op de markt voor recruiters vertaalt zich momenteel in sterk stijgende prijzen van interim en corporate recruiters. ‘Waar twee jaar geleden recruiters nog voor 35 tot 40 euro per uur werden aangeboden aan werkgevers, liggen de tarieven nu rond de 70 euro per uur en de meer ervaren en vakbekwame recruiters verdienen tussen de 85 en 100 euro per uur. Tarieven die dicht liggen bij de uurtarieven vóór de crisis’, aldus Jet Peter, al bijna 10 jaar interim recruiter en sinds kort ook mede-oprichter van de Hogeschool voor Recruitment. ‘Ook in de salarissen van corporate recruiters zien we een scherp stijgende lijn.’

Veelzijdig vak

Recruitment is allang niet meer iets ‘dat je er zomaar bij doet’. Het is een vakgebied waarin selectie-, interview- en sourcingtechnieken gecombineerd moeten worden met recruitmentanalytics, arbeidsmarktcommunicatie en klantmanagement. Nederland kent minder dan 300 als zodanig opgeleide recruiters. De overige ongeveer 13.000 recruiters zijn vooral gepokt er gemazeld in de praktijk.

Ellen van Hierden1 vacature op 4 recruiters

Met meer dan 3.000 vacatures in het derde kwartaal van 2015 was er in het derde kwartaal 1 vacature op 4 werkende recruiters. Dat duidt op een gróót tekort. ‘De vraag naar vakbekwame recruiters is zo groot dat er volgens ons maar 1 logische oplossing is: per direct een opleiding starten om een nieuwe generatie recruiters op te leiden’, aldus Ellen van Hierden (foto links), een van de andere oprichters van de Hogeschool voor Recruitment. ‘Nog voor het einde van het jaar starten daarom twee nieuwe leergangen en inmiddels staan in het voorjaar ook al nieuwe leergangen gepland. Logisch, want de markt is echt booming.’

Lees meer over de Hogeschool voor Recruitment

Lees meer over de tekorten aan recruiters

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners