Vraag naar recruiters stijgt knetterhard door

Peter Boerman Op 10 augustus 2015 Gem. leestijd 1 min5469x gelezen
Deel dit artikel:
Vraag naar recruiters stijgt knetterhard door

De arbeidsmarkt trekt aan en de groep die daar het meest van lijkt te profiteren zijn de recruiters die al die mensen moeten vinden.

yacht 1

De vraag naar recruiters was vorig kwartaal liefst 71 procent groter dan de vraag in hetzelfde kwartaal in 2014, blijkt uit het onderzoek dat Yacht elk kwartaal doet naar de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor HRM’ers.

yacht 2 amsterdam

Vooral in Amsterdam en Eindhoven

Regionaal is de vraag het grootst in Eindhoven (57%) en in Amsterdam (95%). Yacht verklaart dit uit het feit dat er in de regio Eindhoven een grote behoefte bestaat aan technische, vaak moeilijk vindbare profielen. En Amsterdam is traditioneel de standplaats van vele intermediairs die continu zoeken naar recruitmenttalent.

yacht 3 aantal vacs

Niet alleen recruiters

Niet alleen recruiters zijn overigens gewild, meldt Yacht. De totale vraag naar HR-professionals is het afgelopen kwartaal met 39% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Een verklaring voor de toegenomen behoefte aan recruiters hebben ze bij Yacht ook wel. Commercieel Manager Ellen Bergh: ‘Het recruitmentvak heeft sterk geleden onder de vele reorganisaties en bezuinigingen van de afgelopen paar jaar. Het vak werd ‘weggeschoven’ onder HR en niet langer gezien als separate functie. Nu het economisch herstel doorzet, komen organisaties hier massaal van terug. Recruitment is een vak waar vakmanschap voor vereist is. Bedrijven zoeken dan ook met spoed recruitmenttalent om de strijd om talent op de arbeidsmarkt niet te verliezen.’

Lees ook:

 

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency