Vraag naar recruiters wéér gestegen: +43% in Q4 (2015)

Peter Boerman Op 13 januari 2016
Gem. leestijd 2 min 1549x gelezen
Deel dit artikel:
Vraag naar recruiters wéér gestegen: +43% in Q4 (2015)

In het laatste kwartaal van vorig jaar is de vraag naar recruiters opnieuw sterk gestegen. Het aantal vacatures was liefst 43 procent hoger dan in dezelfde periode in 2014.

In totaal stonden er in het vierde kwartaal 1.497 vacatures voor recruiters open. Ook de vraag naar loopbaanadviseurs en managers learning & development nam sterk toe. Binnen het hele segment P&O en HRM is daarentegen voor het eerst in 2 jaar op kwartaalbasis een (lichte) daling van het aantal vacatures waar te nemen, blijkt uit analyses van Intelligence Group op Jobfeed.nl in opdracht van de Hogeschool voor Recruitment.

Minder vacatures voor recruitmentmanagers

Hoewel de groei in de vraag naar recruiters in het vierde kwartaal van 2015 nog steeds sterk was, was er wel sprake van een groeivertraging. In het derde kwartaal was de groei jaar-op-jaar nog 97 procent. Binnen het hele cluster arbeidsbemiddeling stijgt vooral de vraag naar operationele recuiters, sourcers en adviseurs werving & selectie. Tegelijkertijd is de vraag naar recruitment managers en managers van uitzendbureaus afgenomen. Dit komt onder andere doordat bestaande recruitmentteams uitbreiden en te maken hebben met hogere mobiliteit onder eigen recruiters waardoor ze moeten blijven werven.

Waar zijn de vakbewame recruiters?

Tegelijkertijd zien we dat werkgevers die nieuw op te zetten recruitmentafdelingen en recruitmentteams in de planning hebben, dit hebben uitgesteld. “De krapte op de arbeidsmarkt is niet breed, maar veel meer specifiek zoals in IT, Tech, Bèta, data-analyse en bepaalde delen van finance. In die deelgebieden neemt de vraag naar (vakbekwame) recruiters nog steeds toe. Als de werkloosheid verder daalt, hebben meer werkgevers de behoefte om eigen recruitmentafdelingen op te zetten of hun gehele recruitment uit te besteden. Als dat gebeurt is dat een goed teken voor de economie”, aldus Ellen van Hierden, oprichter van de Hogeschool voor Recruitment.

Lees meer over de tekorten aan recruiters:

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners