Vrije dagen meest geliefde secundaire arbeidsvoorwaarde

Peter Boerman Op 06 november 2014
Gem. leestijd 2 min 2909x gelezen
Deel dit artikel:
Vrije dagen meest geliefde secundaire arbeidsvoorwaarde

Extra vakantiedagen zijn de meest geliefde secundaire arbeidsvoorwaarde bij werkgevers om werknemers voor zich te winnen.

Aanvullend verlof in de vorm van meer vakantie- en ATV/ADV dagen wordt ruim twee keer zo vaak genoemd in vacatures die op dit moment openstaan als materiële extra’s zoals een leaseauto of laptop. Naast extra verlof worden ook opleidingsmogelijkheden en extra financiële beloningen vaak genoemd als aanvullende arbeidsvoorwaarde, in een onderzoek van vacaturezoekmachine Adzuna.nl naar de secundaire arbeidsvoorwaarden die organisaties bieden.

16 tot 20 extra vakantiedagen

De aandacht voor vrije dagen heeft vooral te maken met de wens van werkgevers een goede werk/privé balans te bieden, zegt de vacaturezoekmachine. Voor het onderzoek, dat in oktober 2014 is uitgevoerd, zijn meer dan 125.000 actuele vacatures die in Nederland openstaan geanalyseerd, om de secundaire arbeidsvoorwaarden die werkgevers bieden om nieuwe werknemers aan zich te binden in kaart te brengen. In het onderzoek is ook gekeken naar het aantal extra vrije dagen dat wordt geboden om nieuwe werknemers over de streep te trekken. In 40 procent van de gevallen gaat het om 1 tot 5 dagen extra bovenop het wettelijk minimum van 20 dagen, zoals blijkt uit onderstaande infographic.

secundaire arbeidsvoorwaarden onderzoek oktober 2014

‘Nederlandse werkgevers lijken het belang van een gezondere verhouding tussen werk en privé voor werknemers te herkennen’, zegt Rik Langerak, country manager van Adzuna in Nederland. ‘Toptalent laat zich bij een keuze voor een werkgever niet alleen meer leiden door materiële extra’s zoals een auto of laptop. Een groot deel van de beroepsbevolking verkiest een gezonde werk/privé balans bijvoorbeeld boven een salarisverhoging. Door hierop via de arbeidsvoorwaarden in te spelen, hopen werkgevers competitief te zijn in de strijd om toptalent. Daarnaast proberen werkgevers nieuwe werknemers aan te trekken door de reis van en naar het werk aantrekkelijk te maken. Dit gebeurt onder meer door een reiskostenvergoeding, leaseauto of fietsplan als arbeidsvoorwaarde aan te bieden.’

De complete top 10 meest genoemde secundaire arbeidsvoorwaarden:

 

Arbeidsvoorwaarde

Aantal vacatures

verlof

4285

opleidingsmogelijkheden

3836

extra beloning

3785

reiskostenvergoeding

3655

flexibele werktijden

2464

lease-auto

2022

laptop/telefoon

1174

uitjes/borrels

992

thuiswerken

457

fietsplan

446

 

Foto boven via Flickr.com

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners