Vrouwen zijn veel bescheidener, als het om solliciteren gaat

Peter Boerman Op 22 december 2015
Gem. leestijd 2 min 1281x gelezen
Deel dit artikel:
Vrouwen zijn veel bescheidener, als het om solliciteren gaat

Vrouwelijke IT-talenten reageren pas op een vacature als zij over meer dan 80 procent van alle gevraagde vaardigheden beschikken.

Dit staat in groot contrast met mannelijke kandidaten. Mannen reageren al op een vacature als zij slechts over 40 procent van deze vaardigheden beschikken, stelt Computer Futures, internationaal recruitmentbureau voor de bemiddeling van IT-professionals.

vrouwen bescheidenre

Twee redenen

Volgens het bureau zijn er twee redenen waarom IT-werkgevers graag vrouwen willen aantrekken. Zo is er enerzijds meer behoefte aan diversiteit op de werkvloer, en anderzijds aan bij vrouwen vaak beter ontwikkelde eigenschappen als inlevingsvermogen en communicatief sterke vaardigheden.

vrouwen bescheidener 2

Liever geen headhunter

Albert van Reenen, managing director bij Computer Futures: ‘Aangezien de IT-wereld nu voor 90 procent uit mannen bestaat, valt er voor organisaties nog veel te winnen. In mijn ogen zijn vrouwen hét concurrentievoordeel van de toekomst. Vrouwen aantrekken en een werkomgeving bieden die zij prettig vinden, vergt echter een andere aanpak. Waar mannen het bijvoorbeeld prettig vinden om door een headhunter gebeld te worden, kunnen vrouwen dit minder waarderen. Het is belangrijk dat organisaties hiermee rekening houden.’

2738957753_02e2b6c1ff_o

Illustraties via Flickr.com

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners