VTL campagne wint de enige SAN Accent Personeel

Peter Boerman Op 27 mei 2013 Gem. leestijd 1 min2004x gelezen
Deel dit artikel:

VTL campagne wint de enige SAN Accent PersoneelOp  23 mei heeft TMP&CO met haar klant VTL als enige een SAN Accent in de categorie Personeel in de wacht gesleept. Het bureau kreeg deze adverteerders award voor de campagne ‘Gaan voor die Superbaan’. Eerder dit jaar werd deze campagne al bekroond met een Amerikaanse Creative Excellence Award.

Beroep van vrachtwagenchauffeur promoten

Opdrachtgever is VTL, het instituut voor opleiding en ontwikkeling van en voor de sector Transport & Logistiek. Doelstelling van de campagne was om 4e jaars vmbo-leerlingen enthousiast te maken voor het beroep van vrachtautochauffeur. Een doelgroep die informatie zoekt via de beelden van YouTube, 24/7 bezig is met social media als Facebook en Twitter en opkijkt naar rolmodellen. TMP&CO ontwikkelde daarvoor een campagne waarin dat samenkomt: een online TV- programma ‘Gaan voor die Superbaan’.

Battle

In de televisieserie gaan drie jonge chauffeurs door middel van vijf moeilijke opdrachten met elkaar de battle aan om de beste chauffeur te worden. Het programma werd uitgezonden via een eigen actiewebsite en social media platformen, zoals YouTube en Facebook. Kijkers konden zelf ook een Superbaan winnen door te stemmen op de winnaar, zodat herhalingsbezoek werd gecreëerd.

Effectieve campagne

Ook de resultaten mogen super genoemd worden: meer dan 430.000 kijkers en 60.000 unieke bezoekers. Bovendien zijn tijdens de campagne de inschrijvingen voor een opleiding met maar liefst 30% toegenomen.

 

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency