Waardering belangrijker dan geld bij solliciteren

Peter Boerman Op 02 oktober 2013
Gem. leestijd 2 min 2658x gelezen
Deel dit artikel:
Waardering belangrijker dan geld bij solliciteren

Werknemers vinden het salaris helemaal niet meer zo belangrijk, zij vinden het veel belangrijker om waardering voor hun werk te krijgen. Hierdoor gaan zij minder snel op zoek naar een andere baan. Waardering wordt vaak over het hoofd gezien, maar anno 2013 willen mensen horen dat hun inzet de moeite waard is. Zo blijkt uit Europees onderzoek van vacaturesite StepStone .

Niet genoeg erkenning

30% van de werknemers gaat  op zoek naar een andere baan, omdat ze bij hun huidige werkgever niet genoeg erkenning krijgen voor hun bijdrage. Managers onderschatten dit vaak.  Werknemers vinden dat het hoogste management hier meer aandacht aan moet besteden. Waardering zou bijvoorbeeld getoond kunnen worden door middel van een beloningsprogramma, maar ook een woord van dank of alleen een schouderklopje kan al volstaan. Geld is blijkbaar minder belangrijk voor werknemers dan vaak wordt aangenomen. Slechts 28% van de ondervraagden vindt hun salaris een reden om op zoek te gaan naar een andere baan. Doorontwikkeling en carrièreperspectieven scoren overigens nog hoger als redenen om op zoek te gaan naar een andere functie.

Op zoek naar andere baan

Het is als werkgever dus erg belangrijk om waardering te tonen aan je werknemers.  Hierdoor zullen werknemers zich prettiger voelen op hun werk en dit heeft weer een positieve invloed op hun werkprestaties. Ook gaan  ze hierdoor minder snel op zoek naar een andere baan, waardoor het bedrijf kosten bespaart op werving en het inwerken van nieuw personeel. Mirjam Aardoom van StepStone Nederland, geeft aan dat positieve coaching van werknemers zich altijd terugverdient. “Door je waardering uit te spreken richting je personeel creëer je niet alleen een positieve vibe binnen het bedrijf, ook zijn ze sneller geneigd om net dat beetje extra te geven. Op het moment dat je weet dat je werk of je inspanning gewaardeerd wordt vind je het vaak geen probleem om wat langer te blijven om nog iets af te maken.”

Internationaal

Het onderzoek van Stepstone is gehouden in zeven Europese landen: Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zweden. Aan 798 organisaties werd hun mening gevraagd over wervingsprocessen en 21.262 werkzoekenden deelden hun ervaringen over het zoeken naar een baan.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners