Wim op woensdag: Waarom recruiters weinig vrienden hebben

Als recruiter heb je ook vast een paar vrienden voor het leven. Maar je hoeft met je opdracht- of werkgever geen vrienden te worden, stelt Wim van den Nobelen. Sterker: het moet volgens hem eigenlijk zelfs een beetje schuren…

Wim Van den Nobelen Op 05 juni 2024
Gem. leestijd 2 min 278x gelezen
Deel dit artikel:
Wim op woensdag: Waarom recruiters weinig vrienden hebben

Als je wint heb je vrienden. Rijen dik, echte vrienden. Als je wint, nooit meer eenzaam. Zo lang je wint. Dit is een stukje tekst uit een lied van Herman Brood en Henny Vrienten. Voor mij nostalgie en jeugdsentiment. Voor de meesten onder jullie waarschijnlijk een nummer uit een periode waarin alles nog zwart-wit was.

Maar goed, recruiters winnen graag. Ze willen de beste kandidaat winnen voor hun opdracht- of werkgever. Ze willen altijd winnen. En als ze winnen hebben ze vrienden. Zo lang ze winnen dus.

Vriendje worden? Niet nodig

Recruiters zijn net mensen. En mensen kunnen niet zonder vrienden. Maar recruiters zouden helemaal geen vrienden moeten hebben. Zakelijke vrienden, bedoel ik dan natuurlijk. Want een vriend wil je niet teleurstellen. Met een vriend wil je lol maken. Een biertje drinken. Vrienden heb je voor het leven. Voor een opdrachtgever geldt dat zeker niet, en in vrijwel alle gevallen ook voor een werkgever niet.

Je hoeft als recruiter echt geen vrienden te worden met jouw opdrachtgever.

Als recruiter moet je zeker geen peacekeeper zijn. Je hoeft als recruiter echt geen vriend te worden met jouw opdrachtgever. Het mag, misschien móét het zelfs wel, een beetje schuren. Want wrijving geeft glans.

Over de auteur

wim van den nobelen recruiterdilemma'sWim van den Nobelen is recruiter, investeerder, ambassadeur voor Guruz en blogger. Hij schrijft voor Werf& de ‘Wim op woensdag’. Elke woensdag vind je hier een blog, onderzoek, artikel of interview van hem.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Wim Van den Nobelen

Eigenaarbij FinCar
Wim van den Nobelen is recruiter/eigenaar van FinCar, investeerder, blogger op Werf& en Ambassadeur van Guruz
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners