Wim op woensdag: Waarom recruitment een centripetale kracht is

Als het goed is, is recruitment net een middelpuntzoekende of centripetale kracht, stelt Wim van den Nobelen. ‘Als recruiter moet je het touw van de vacatures laten draaien. Anders is alle effort en energie voor niets.’

Wim Van den Nobelen Op 28 september 2022
Gem. leestijd 2 min 243x gelezen
Deel dit artikel:
Wim op woensdag: Waarom recruitment een centripetale kracht is

Recruitment is net voetbal. Tijdens het WK is iedereen bondscoach en tijdens een wervingsprocedure heeft iedereen verstand van recruitment. In de basis klopt dit ook. Iedereen is recruiter. Iedereen kan recruiten. Recruitment is geen rocket science, maar vooral logisch denken en menselijk handelen. Het grote nadeel hiervan is dat als iedereen er een mening over heeft iedereen zich ook ermee bemoeit en niemand volledige verantwoordelijkheid neemt. Dagelijks kost voor iedereen die professioneel iets met recruitment doet.

Recruitment is net zo cruciaal als essentieel.

Elke organisatie waar mensen werken, gaan mensen weg en komen er mensen bij. Op slechts een enkele organisatie na bestaan alle bedrijven en instanties dankzij mensen. Recruitment is net zo cruciaal als essentieel. Recruitment is vaak maar een klein onderdeel van de organisatie, maar van onschatbare waarde. Graag haal ik de uitspraak van de Dalai Lama over een mug aan. If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito. 

Middelpuntzoekende kracht

Recruitment is een centripetale kracht. Oké, even back to school: een centripetale kracht is ook wel een middelpuntzoekende of -vliedende kracht. De definitie die Wikipedia gebruikt is als volgt: middelpuntzoekende kracht of centripetale kracht is de naam voor een kracht die werkt op een voorwerp dat in een cirkelbaan beweegt en die ervoor zorgt dat die beweging constant naar het middelpunt van de cirkel wordt afgebogen.

Recruitment is het touw waar de vacatures aan vastzitten.

In het middelpunt van de organisatie staat de CEO of directeur. Alles buigt hiernaar af. Recruitment is het touw waar de vacatures aan vastzitten. De recruiter houdt dit touw vast en komt veel obstakels tegen maar blijft draaien en draaien. Laat de recruiter het touw los, weet je wat er gebeurt. Alles vliegt weg. Alle effort en energie verdwijnt. Om alles onder controle te houden moet de recruiter naast de CEO of directeur staan. Pas dan krijg je een optimale middelpuntzoekende kracht. En dan komt de nadruk op zoekend. In plaats van mensen moeten zoeken, zoeken zij jou op en gaat de kracht voor je werken.

Over de auteur

wim van den nobelen recruiterdilemma'sWim van den Nobelen is recruiter salarisadministratie bij Strictly People. Hij schrijft voor Werf& de ‘Wim op woensdag’. Elke woensdag vind je hier een blog, onderzoek of artikel van hem.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Wim Van den Nobelen

Eigenaarbij FinCar
Wim van den Nobelen is recruiter/eigenaar van FinCar, investeerder, blogger op Werf& en Ambassadeur van Guruz
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners