Waarom zijn recruiters toch steeds jonger?

Peter Boerman Op 21 februari 2014
Gem. leestijd 2 min 3356x gelezen
Deel dit artikel:
Waarom zijn recruiters toch steeds jonger?

Recruiters zijn mensen die alles van de arbeidsmarkt moeten afweten. Waarom zijn het dan zelf steeds vaker mensen zonder enige ervaring op die arbeidsmarkt, vraagt Jeroen Riemeijer zich af.

Je zult je werkzame leven toch moeten beginnen als recruiter. Dat lijkt me niet grappig, eerlijk gezegd. Ergens begrijp ik het wel. Je moet toch wat. En banen die naadloos aansluiten bij de vooropleiding, die zijn er bijna niet meer. Dus dan maar aan de slag bij zo’n search-agency. Als campus recruiter. Als intercedent. Of als headhunter. Want dat kan toch iedereen?

Nou, nee dus. Het werkt alleen als je een vlotte babbel hebt, jezelf makkelijk verkoopt en je tegen een stootje kunt. Of een flinke stoot, eigenlijk. En af en toe, zonder veel inspanning, triomfantelijk een klein leugentje kunt vertellen. Voor iemands bestwil natuurlijk…

Laten we ze voor het gemak allemaal even rekruteerder noemen. Veelal jongelingen die nagenoeg niets weten van de arbeidsmarkt, van interviewtechnieken, van onverdraagzame opdrachtgevers die eigenlijk ook niet weten wie ze zoeken, van gekmakende targets of van het professioneel negeren van alle cv-leugens van de kandidaten. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Geen eenvoudige taak dus. Echt niet.

Een start als rekruteerder heeft ook wel iets ironisch. Je wordt tenslotte per direct geacht een specialist te zijn op een gebied waaraan je tot dan toe een tyfushekel had: werken. Je moet meteen een product verkopen dat je zelf nauwelijks kent.

En laten we het eens omdraaien. Wat moet een sollicitant denken als hij kennismaakt met zo’n jong gastje? De eerste indruk, bedoel ik. ‘Moet zij/hij mij screenen en mijn competenties in kaart brengen? Och gossie.’ En: ‘Is dat de kwaliteit die ik straks tegenkom als ik bij hen in dienst treed?’

De rekruteerder is tenslotte de eerste indruk die de opdrachtgever maakt tijdens interviews en assessments.

Hopelijk is de tijdelijke vlucht der jongelingen richting het rekruteerschap snel ten einde. Laten we hopen dat zij binnenkort weer lekker aan de bak kunnen in hun eigen vakgebied. Tot die tijd wens ik hen vooral veel sterkte. Want rekruteren, dat is een verrekt harde leerschool…

Deze column is geschreven door Jeroen Riemeijer en verscheen in het meest recente Werf& magazine, De eerste indruk. Jeroen Riemeijer is zelfstandig hr-consultant en vaste columnist bij Werf&.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners