Home Nieuws Recruiters van Nederland, welke blunders van kandidaten bleven jullie bij?

Recruiters van Nederland, welke blunders van kandidaten bleven jullie bij?

1.610 keer
5

Niets menselijks is ons recruiters vreemd, maar ook de kandidaten kunnen er wat van. Wim van den Nobelen roept op tot het delen van de blunders van kandidaten. Opdat we er allemaal wat van kunnen opsteken.

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Iedereen maakt fouten. Recruiters, maar ook kandidaten. Cv’s en motivatiebrieven staan vol spel- en schrijffouten. Persoonlijk stoor ik me er niet aan. Ik ben geen taalpuritein en als ik begrijp wat er staat, is het voor mij voldoende. Orendozek hfeet anaegoontd dat mnesen mkaklijek oevr shrcjifouften ehen lzeen als de erstee en lasatte lteter geod satan. Maar natuurlijk zijn er functies waarvoor taalfouten niet gewaardeerd worden.

Niet zo professioneel

Bij sommige taalfouten moet ik eerlijk bekennen dat ik een glimlach ook niet kan onderdrukken. Iemand die zichzelf profesional noemt is natuurlijk niet handig. Mijn naam wordt erg vaak verkeerd geschreven, net als de naam van ons bedrijf. Soms krijg je zelfs sollicitanten voor een totaal andere naam of bedrijf, waarbij duidelijk is dat er geknipt en geplakt is. Ook bijzonder zijn de sollicitaties die aan ons gericht zijn. Wij groeien flink, maar ik zoek toch echt een Financieel Directeur voor een klant en niet voor onszelf. Cv’s met telefoonnummers die niet meer bestaan, krijg ik ook nog regelmatig. En vorige week kreeg ik zelfs een cv waarin een kandidaat haar eigen naam verkeerd had geschreven.

Vorige week kreeg ik zelfs een cv waarin de kandidaat haar eigen naam verkeerd had geschreven

Laatst heb ik blunders van recruiters verzameld. Nu doe ik wederom een verzoek aan recruiters, loopbaancoaches en iedereen die een mooi verhaal te vertellen heeft, maar nu vraag ik om verhalen over kandidaten en welke blunders/fouten zij gemaakt hebben. Let wel: het wordt geen ‘kandidaat-bashen’. Natuurlijk mag het grappig en vermakelijk zijn, maar mijn belangrijkste doel is om het mooie vak van recruitment eer aan te doen en om de input te gebruiken om kandidaten beter/sterker te maken.

Stuur een blunder in en waan je in een sprookje

Graag jullie reactie hieronder, of via de mail. WhatsApp/sms mag ook, naar 0650602624. Meedoen is tof, delen ook. Natuurlijk mogen kandidaten zelf ook reageren. Enige zelfspot of een kritisch zelfbeeld is altijd goed. Vanzelfsprekend worden indien gewenst de blunders/fouten anoniem vermeld. Deze keer loven we wederom een prijs uit voor de blunder die de meeste stemmen krijgt (over 2 weken schrijf ik een blog met de meest opvallende blunders en de mogelijkheid om te stemmen). Voor de winnaar regelen we een diner in het kleinste kasteeltje van Nederland  (in Roermond) voor 2 personen. Omdat recruiters nu eenmaal graag in sprookjes geloven…

wim van den nobelen‘Wim op woensdag’ is de tweewekelijkse blog van recruiter Wim van den Nobelen (Strictly People). Om de week op woensdag vind je hier een blog, onderzoek of artikel van hem.

Lees ook:

Lees alles van Wim

5 REACTIES

  1. Ik ontving laatst een CV van iemand die zijn sterrenbeeld (leeuw) en daarbij behorende eigenschappen had vermeld. Nu vind ik dit zelf heel interessant, maar ik weet niet in hoeverre de eigenschappen die horen bij een sterrenbeeld voorspellend zijn voor werksucces 😉

  2. Een onderzoeksfunctie waar expliciet vermeld is dat secuur werken en goed lezen heel belangrijk voor is, aangezien dat de essentie van je werk is.

    Sollicitatie-procedure: je eigen cv maakt me niet zoveel uit, schrijf bij deze 2 vacatures (link naar 2 vacatures) een perfect passend cv.

    Een sollicitatie krijgen met iemands eigen cv, zonder de test cv’s. Reageren met de vraag of die persoon de procedure niet gelezen had en het (eerlijke) antwoord krijgen van niet.

  3. Recruiters zelf kunnen er ook wat van. Ben zelf werkzoekend; 55+ en valt dus niet zo mee. Ligt niet aan m’n spellingsfouten. Die zitten er genoeg in de wervingsadvertenties van uitzendbureaus, de kreet “snel schakelen” zit ook in iedere “advertentie”(zit iknin een auto).
    De volgende vind ik de leukste. Hier beneden zit Randstad uitzendbureau. Ik loop deze week voorbij en het beeldscherm staat naar de straatkant. Wat staat er op; juist!! Het Algemeen Dagblad. Dit is ongeveer een uur later nog het geval. Geen wonder dat ik nog steeds niets gehoord heb.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here