Recruiters van Nederland, welke blunders van kandidaten bleven jullie bij?

Wim Van den Nobelen Op 27 februari 2019
Gem. leestijd 2 min 2368x gelezen
Deel dit artikel:
Recruiters van Nederland, welke blunders van kandidaten bleven jullie bij?

Niets menselijks is ons recruiters vreemd, maar ook de kandidaten kunnen er wat van. Wim van den Nobelen roept op tot het delen van de blunders van kandidaten. Opdat we er allemaal wat van kunnen opsteken.

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Iedereen maakt fouten. Recruiters, maar ook kandidaten. Cv’s en motivatiebrieven staan vol spel- en schrijffouten. Persoonlijk stoor ik me er niet aan. Ik ben geen taalpuritein en als ik begrijp wat er staat, is het voor mij voldoende. Orendozek hfeet anaegoontd dat mnesen mkaklijek oevr shrcjifouften ehen lzeen als de erstee en lasatte lteter geod satan. Maar natuurlijk zijn er functies waarvoor taalfouten niet gewaardeerd worden.

Niet zo professioneel

Bij sommige taalfouten moet ik eerlijk bekennen dat ik een glimlach ook niet kan onderdrukken. Iemand die zichzelf profesional noemt is natuurlijk niet handig. Mijn naam wordt erg vaak verkeerd geschreven, net als de naam van ons bedrijf. Soms krijg je zelfs sollicitanten voor een totaal andere naam of bedrijf, waarbij duidelijk is dat er geknipt en geplakt is. Ook bijzonder zijn de sollicitaties die aan ons gericht zijn. Wij groeien flink, maar ik zoek toch echt een Financieel Directeur voor een klant en niet voor onszelf. Cv’s met telefoonnummers die niet meer bestaan, krijg ik ook nog regelmatig. En vorige week kreeg ik zelfs een cv waarin een kandidaat haar eigen naam verkeerd had geschreven.

Vorige week kreeg ik zelfs een cv waarin de kandidaat haar eigen naam verkeerd had geschreven

Laatst heb ik blunders van recruiters verzameld. Nu doe ik wederom een verzoek aan recruiters, loopbaancoaches en iedereen die een mooi verhaal te vertellen heeft, maar nu vraag ik om verhalen over kandidaten en welke blunders/fouten zij gemaakt hebben. Let wel: het wordt geen ‘kandidaat-bashen’. Natuurlijk mag het grappig en vermakelijk zijn, maar mijn belangrijkste doel is om het mooie vak van recruitment eer aan te doen en om de input te gebruiken om kandidaten beter/sterker te maken.

Stuur een blunder in en waan je in een sprookje

Graag jullie reactie hieronder, of via de mail. WhatsApp/sms mag ook, naar 0650602624. Meedoen is tof, delen ook. Natuurlijk mogen kandidaten zelf ook reageren. Enige zelfspot of een kritisch zelfbeeld is altijd goed. Vanzelfsprekend worden indien gewenst de blunders/fouten anoniem vermeld. Deze keer loven we wederom een prijs uit voor de blunder die de meeste stemmen krijgt (over 2 weken schrijf ik een blog met de meest opvallende blunders en de mogelijkheid om te stemmen). Voor de winnaar regelen we een diner in het kleinste kasteeltje van Nederland  (in Roermond) voor 2 personen. Omdat recruiters nu eenmaal graag in sprookjes geloven…

wim van den nobelen‘Wim op woensdag’ is de tweewekelijkse blog van recruiter Wim van den Nobelen (Strictly People). Om de week op woensdag vind je hier een blog, onderzoek of artikel van hem.

Lees ook:

Lees alles van Wim

Deel dit artikel:

Wim Van den Nobelen

Eigenaarbij FinCar
Wim van den Nobelen is recruiter/eigenaar van FinCar, investeerder, blogger op Werf& en Ambassadeur van Guruz
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners