Wat heeft de politie te zoeken op The Next Web-conferentie?

Peter Boerman Op 18 juni 2018
Gem. leestijd 2 min 860x gelezen
Deel dit artikel:
Wat heeft de politie te zoeken op The Next Web-conferentie?

Werken bij de politie? Dat is allang niet meer alleen voor ‘oom agent’. En dus stond de organisatie ook op The Next Web, op zoek naar goede IT’ers. Zelfs al komen ze maar voor 1 dag in de week: ze zijn welkom.

Of het nou gaat om facial recognition in uitgaansgebieden, of het gebruik van virtual reality op een plaats delict, het werk van de politie is nu al vaak behoorlijk hightech. Maar hoe vind je de nieuwe agenten die met zulke technieken kunnen omgaan? Bijvoorbeeld op The Next Web-conferentie, vertellen Theo van der Plas en Marion Bouwman in een interview met Werf&.

Moordende concurrentie

Veel bezoekers reageren verrast op de politie-aanwezigheid, aldus Van der Plas. Maar ze zijn gelukkig ook vaak zeer geïnteresseerd, al is de concurrentie in het ict-werkveld natuurlijk .. ehm.. moordend. Maar je hoeft niet eens fulltime agent te worden om bij de politie aan ict-vraagstukken te komen werken, legt Van der Plas uit. Zo zijn er aardig wat mensen die naast hun werk best 1 dag in de week hun ict-expertise ter beschikking willen stellen, vertelt hij. ‘We kijken nu hoe we dat doen met screening en welke opleiding die mensen dan nodig hebben.’

Bouwman (met een mooie button: The Next Police) voegt toe dat de politie werkt aan een young professional-programma, waarin jonge mensen worden geschoold tot ict-specialist. En de campagne om ict’ers te werven, die in februari en mei al een ‘flight‘ beleefde, wordt in september nog eens herhaald. In abri’s, op de radio en op ‘geeksites‘ kunnen we de politie dus allemaal nog heel veel tegenkomen, vertelde ze. Alles om de 500 vacatures per jaar te kunnen vervullen, waar de politie nu al mee kampt.

Lees ook:

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners